В новините
 
29.05.2009 12:33   Новината е видяна 5160 пъти
Газова турбинна технология на GE ще захрани разширяването на системата за централно топлоснабдяване „енерсити”

GE Energy и „енерсити” (enercity*) - едно от най-големите общински предприятия за услуги в Германия обявиха, че са избрали газова турбинна технология на GE, с която да бъде захранено разширението на мощностите за производство и доставка на електричество и топлинна енергия за германския град Хановер.

GE Energy ще достави за „енерсити” Frame 6FA газов турбинен генератор и спомагателно оборудване за него. Когато монтирането му завърши, генераторът ще може да повиши повече от два пъти капацитета на централата, като в същото време ще подпомогне амбициозните цели на страната за съкращаване на вредните емисии. GE Energy ще осигури на „енерсити” също и услугите по инсталирането и последващата поддръжка на турбината за период от 20 години. 

„GE Energy демонстрира способността си да работи в тясно сътрудничество с нас при доставката на цялостно решение за този така важен проект по разширяването на мощностите. Централата ще снабдява с топлинна и електрическа енергия около 150 000 домакинства, а в същото време се очаква да редуцира изпускания в атмосферата въглероден диоксид с 200 000 тона на година”, заяви Кристоф Коленда – ръководител на отдела по производство на електроенергия в „енерсити”.

„Това разширение на централата подкрепя инициативата на германското правителство за насърчаване прилагането на повече на брой проекти за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, подобряване ефективността от използване на горивата, намаляване консумацията на горивни ресурси и свиване на въглеродните емисии в атмосферата”, каза Рикардо Кордоба - президента на GE Energy за Западна Европа и Северна Африка. „Щастливи сме от факта, че нашата технология бе избрана за този важен проект.”

Макар проектът да представлява първата сделка на GE Energy с „енерсити”, Frame 6FA технологията на GE вече е спечелила проекти за други местни отоплителни централи в Германия, Източна Европа и Азия. До момента повече от 100 Frame 6FA газови турбини са в процес на монтаж или вече действащи в редица електроцентрали по света, почти половината от тях са в Европа.

77-мегаватовата газова турбина от типа 6FA е от средния клас в голямото семейство на газовите турбини от F-технологията на GE – мощности, натрупали повече от 26 милиона часа оперативен опит и все още продължаващи да постигат най-високите нива на годност и надеждност в сравнение с всички подобни турбини от същия клас. Продуктовият капацитет на 6FA, високото ниво на използване на остатъчната топлинна енергия, пълното окомплектоване и стабилната конструкция правят тези машини подходящи за широко приложение, включително за топлофикационни дружества и за индустриална когенерация – едновременно производство на електричество и топлина от един и същи горивен или друг енергиен източник.

Освен газово-турбинна когенерация, GE Energy предлага широка гама от технологични решения, включително газови двигатели с огромен капацитет, съоръжения за производство на енергия от вятъра и слънцето. Чрез този богат избор на технологии компанията помага на Германия да изпълнява поетите ангажименти за ограничаване на вредните емисии в атмосферата. През юли 2008 г. германското правителство постанови нов закон, насочен към намаляване на въглеродните емисии чрез удвояване на количеството електроенергия от възобновяеми енергийни източници и чрез промяна на методите за добив на енергия. Законът е първият от двата нормативни акта, които са част от заложената генерална цел на кабинета в Берлин да ограничи изпускания в атмосферата на Германия въглероден диоксид с 40 процента до 2020 г. в сравнение с нивата от 1990 година.

Очаква се новото оборудване, което GE ще достави за разширяването на централата на „енерсити”, да влезе в експлоатация до края на 2010 година.

* enercity е запазена търговска марка на Stadtwerke Hannover AG.

За GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) е един от водещите световни доставчици на технологии за производство и доставка на електроенергия. Приходите на компанията през 2008 г. достигнаха 29,3 млрд. долара. Базирана в Атланта, Джорджия, GE Energy оперира във всички сфери на енергийната индустрия, в т.ч. производството на енергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво, както и от възобновяеми източници, като вода, вятър, слънце и биогаз, и други алтернативни горива. Огромен брой продукти на GE Energy са сертифицирани по ecomagination – корпоративна инициатива на GE за внедряване на пазара на нови технологии, чиято цел е да помогне на клиентите си да се справят с предизвикателствата по опазването на околната среда.


За GE

GE е диверсифицирана глобална инфраструктурна, финансова и медийна компания, чиято основна задача е да се справя с ключови за съвременния свят нужди. От енергия, вода, транспорт и здравеопазване, до достъп до пари и информация, GE обслужва свои клиенти в повече от 100 държави, а за компанията в световен мащаб работят над 300 000 души. За повече информация, посетете уеб сайта на корпорацията, на адрес http://www.ge.com. Мотото на GE е „Въображението в действие” (Imagination at Work).

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |