В новините
 
29.05.2009 12:34   Новината е видяна 4737 пъти
Електрабел от групата Газ дьо Франс Суец избра технология на GE, за да помогне за намаляването на вредните емисии и да повиши ефективността на една от най-големите електроцентрали в Европа

Електрабел (Electrabel) – една от водещите европейски енергийни компании, избра разработената от GE Energy най-модерна технология за контрол на емисиите от газови турбини, за да редуцира нивото на вредните газове и повиши ефективността на една от най-големите електростанции в Европа.

Стартирайки от второто тримесечие на 2009 г., GE ще преоборудва газовите турбини на Електрабел с новата си суха, с ниски нива на NOx (азотист оксид) система на запалване - DLN 2.6+, разработена в помощ на операторите на електроцентрали, които трябва да спазват и дори да бъдат едни гърди пред все по-строгите регулации за количеството на вредни емисии, прилагани в Европа и навсякъде по света.

Емисионната технология на GE може да редуцира нивата на изхвърляните във въздуха азотист оксид и въглероден оксид с 40 процента или повече, когато се използва в комбинация с 9FA газовите турбини на GE, без да се налага използването на химически системи или вода. Освен ниското ниво на емисиите, тази технология позволява също газовите турбини да бъдат пускани в действие за производство на по-ограничени количества енергия по време на извънпикови периоди, а така те консумират по-малко гориво и спомагат за намаляване на оперативните разходи на централата.

Електроцентралата „Еемс” на  Електрабел в холандския град Еемсхавен, е снабдена с 5 броя Frame 9FA тазови турбини на GE Energy. Централата е с общ капацитет да произвежда 1700 мегавата електричество в комбиниран оперативен цикъл* – енергия достатъчна да захранва с електричество повече от един милион средностатистически европейски домакинства.

Елекрабел избра най-добрата технология на пазара, за да редуцира вредните емисии при този тип газови турбини”, казa Рикардо Кордоба,президента на GE Energy за Западна Европа и Северна Африка.  “Разработени на базата на десетилетния опит на GE в областта на технологиите по запалване, този подобрен продукт с марка DLN 2.6+ е част от поетия от GE ангажимент да дава енергия на света по отговорен начин”.

Първата системa DLN 2.6+ на GE ще бъде инсталирана в централата в Еемс през 2009 г., а останалите четири ще бъдат монтирани и пуснати в действие преди края на 2011 година. Инсталирането ще се извърши в рамките на редовните прекъсвания за поддръжка на електроцентралата, така че да не прекъсват нормалното й опериране.

Електрабел, която използва газови турбинни технологии на GE от години, е най-големият производител на електроенергия в страните от Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург). Тя е част от групировката Суец – международен конгломерат в сферата на промишлеността и услугите, който разработва и прилага устойчиви и иновативни решения в управлението на доставката комуналните услуги, в партньорство с обществените власти, бизнеса и потребителите на електричество, природен газ, други енергийни услуги и водоснабдяване.

* При електроцентралите с комбиниран цикъл на действие, остатъчната топлина от газовите турбини се улавя и превръща в пара, с която се задвижват парогенератори, позволяващи на централите да произвеждат повече електричество, без да се налага да консумират по-голямо количество гориво.

За GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) е един от водещите световни доставчици на технологии за производство и доставка на електроенергия. Приходите на компанията през 2008 г. достигнаха 29,3 млрд. долара. Базирана в Атланта, Джорджия, GE Energy оперира във всички сфери на енергийната индустрия, в т.ч. производството на енергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво, както и от възобновяеми източници, като вода, вятър, слънце и биогаз, и други алтернативни горива. Огромен брой продукти на GE Energy са сертифицирани по ecomagination – корпоративна инициатива на GE за внедряване на пазара на нови технологии, чиято цел е да помогне на клиентите си да се справят с предизвикателствата по опазването на околната среда.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |