В новините
 
01.06.2009 10:04   Новината е видяна 4539 пъти
Възпитаници на Центъра за работа с деца от улицата и Центъра за обществена подкрепа в Бургас ще отпразнуват 1-ви юни, гостувайки на Община Приморско

Близо 30 малчугани, възпитаници на Центъра за работа с деца от улицата и Центъра за обществена подкрепа в Бургас ще отпразнуват 1-ви юни, гостувайки на Община Приморско. По традиция подрастващите ще се радват на Деня на детето сред вълните на Аквапарка в крайморския град. Малчуганите от двата центъра, сред които и три трудноподвижни деца, посредством безвъзмездната подкрепа на фирма «МБус» бяха превозени до Аквапарка в Приморско. С песни и закачки 60-те километра, делящи двете населени места бяха преодолени, като за доброто настроение на шумните палавници се погрижи персонала от фирма «МБус», с управител Румен Христов.

      Организатори на проявата са Областна дирекция на МВР - Бургас и Община Приморско, които за трета по ред година подаряват на малчуганите от ЦРДУ и ЦОП така желания и чакан детски празник. Припомняме, че със съдействието на Областна дирекция на МВР - Бургас се реализират чествания на Коледно - новогодишните тържества, Банго Васил, Денят на детето и 15-ти септември. Поощрението, оказвано от различни Общини в Бургаска област / Община Бургас, Приморско, Несебър и Айтос/, както и от частни фирми и лица, спрямо децата от Двата центъра доказва че ресоциализирането на подрастващите с увреждания или малчуганите от улицата е проблем, ангажиращ общественото внимание.

      Центърът за работа с деца от улицата е открит на 26 септември 2005 година, като дейностите се осъществяват от два екипа - екип “Работа с деца със специални нужди” и екип “Превенция на изоставянето”. Първият осъществява дейности по социалната интеграция на децата на улицата и реинтеграция на деца от специализираните институции, както и по превенция на отклоняващото се поведение и на отпадане от училище, а вторият извършва семейно консултиране и подкрепа. В Центъра за работа с деца на улицата има оборудвани компютърна зала, фризьорски салон, шивашко ателие, физкултурен салон, кабинет по психосоциална работа, трапезария и медицински кабинет.




Ключови думи: Центъра за работа с деца, приморско, деца, малчугани,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |