В новините
 
02.06.2009 06:36   Новината е видяна 7172 пъти
Атонски монаси дариха икона и книги на ОУ „Васил Априлов”

Игуменът на българския Зографски манастир в Света гора архимандрит Амвросий и придружаващият го йеромонах Гавраил дариха икона и богословски книги на бургаското ОУ„Васил Априлов”.

Монасите от Атон бяха гости на урок по религия, преминал с участието на деца от училището, които в извънкласни занятия изучават православните християнски традиции. На урока присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместниците му Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева, Сливенският митрополит дядо Йоаникий и отговорникът по православно обучение в Община Бургас отец Захари.

По време на занятието бургаските деца показаха, че познават историята на християнството и знаят основните молитви. В непринуден разговор с българските монаси от Атон те научиха повече за любовта към ближния, за щастието, което носи истинската вяра, за живота и ежедневието на божиите служители в „Свети Георги Зограф”, за чудодейните икони в манастира и целебната им сила.

Монасите отправиха към децата послание, което сигурно дълго ще помнят както те, така и присъствалите на урока учители и родители:

„Детските мечти се сбъдват, ако са истински, а са истински, ако водят до спасението на човешката душа”.

Отците от Зографския манастир посетиха Бургас по покана на кмета Димитър Николов. По-рано днес /1 юни/ те взеха участие в полагането на основния камък на храм „Свети Пимен Зографски” в квартал Крайморие.




Ключови думи: манастир, Атон, деца, урок, монах,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |