В новините
 
04.06.2009 07:03   Новината е видяна 5150 пъти
Съобщение от Международната космическа станция: "Използвай своя глас", призовава космонавтът от ЕКА

"Ще гласувам чрез пълномощник, така че няма да пропусна следващите европейски избори, докато съм тук горе. Надявам се, че вие също ще гласувате на европейските избори между 4 и 7 юни, независимо къде се намирате и какви са вашите политически възгледи", подчерта Frank De Winne, който миналата седмица беше изстрелян в Космоса от космодрума в Байконур (Казахстан).


De Winne ще бъде първият космонавт от Европейската космическа агенция (ЕКА), който ще бъде командир на Международната космическа станция, от месец октомври 2009 г. до неговото завръщане на Земята през ноември същата година.


"Фактът, че аз ще бъда европейският командир на Международната космическа станция е идеален пример за това какво европейците могат да постигнат, когато всички работят заедно ", каза Frank De Winne. Изборите са важни, продължи той, "защото Европа подобрява толкова много елементи от нашето ежедневие... от защита на околната среда до права на потребителите, от безопасност на транспорта до свободно движение на хората, Европа се грижи за благосъстоянието на своите граждани".


По време на своята шестмесечна мисия в орбита, De Winne ще ръководи свръхмодерна европейска научна програма, която ще включва многобройни експерименти, които да разширят границите на познанието в широк кръг от области.


Европейските граждани ще гласуват за ЕП между 4 и 7 юни 2009 г. Това са най-големите транснационални избори в историята, като в тях ще вземат участие над 375 милиона гласоподаватели в 27-те държави членки на ЕС, които ще избират между 9 000 кандидата. Така ще бъдат определени 736-те членове на Европейския парламент, единствената пряко избрана институция на Европейския съюз.


Запис с качество за излъчване ще бъде предаден по Europe by Satellite, днес, 3 юни, в 11:45, 14:45 и 17:15 часа CET.

 





Ключови думи: гласуване, европейски, избори, Европейската космическа агенция, ЕКА,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |