В новините
 
05.06.2009 08:24   Новината е видяна 5586 пъти
Заплатите на държавните служители няма да бъдат увеличавани от 1юли,

Заплатите на държавните служители няма да бъдат увеличавани от 1юли, съобщи министърът на финансите Пламен Орешарски, който по време на оперативното правителственото заседание предложи съкращаване на разходите в бюджета. В резултат на предприетите мерки финансовият министър прогнозира намаляване на разходите с половин милиард лева в края на годината. В същото време обаче пенсиите ще бъдат увеличени с 9 на сто от 1 юли, увери социалният министър Емилия Масларова. Непосредствено преди изборите с 15 на сто от заплатите си ще се разделят министрите, зам.-министрите, членовете на политическите кабинети, шефовете на агенции и областните управители.

В момента средната министерска заплата е 2765 лв. С предвиденото намаление от 15 на сто тя ще се стопи с около 415 лв. до 2350 лв., показва направената равносметка. Сериозно ограничени се предвижда да бъдат и други разходи на министерствата, съобщи още Пламен Орешарски. Това са разходи за телефони, коли, стопиране във възможна степен на командировки в чужбина, лимитиране и ограничаване на разходите за закупуване на автомобили, компютри, климатици и друга, предимно вносна техника, изброи министърът.

Социалните ангажименти на правителството обаче ще бъдат спазени, увери социалният министър Емилия Масларова. „Още веднъж ще потвърдим, че от 1 юли всички пенсии ще се увеличат и това не се прави предизборно, а е по закона за държавното обществено осигуряване", категорична бе социалната министърка.

Масларова също ще изготви пакет от мерки, тъй като нетната минимална работна заплата вече е по-ниска от официално обявената линия на бедност. Тоест нетната минимална работна заплата за 2009 година е 187,92 лв., докато официалната линия на бедността е 194 лв., поясни министър Масларова.

Предложените мерки се очаква да бъдат одобрени на следващото заседание на кабинета.





Ключови думи: Заплати, държавни, служители, министър, финанси, Орешарски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |