В новините
 
12.06.2009 05:41   Новината е видяна 3815 пъти
УМИРАНЕ ИМА, ОТЪРВАНЕ НЯМА

Тази събота 13 юни от 18:00 социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже една от десетките жени у нас, залети с киселина. „Днес правим поредното женско предаване.” – разказва Мартин Карбовски. – „Една жена, залята с киселина. За нея вече са правени репортажи. Но у нас, понеже жената е негърът на републиката, репортажите са слаби. Слаби са, защото в тях една сянка разказва проблема си. Ние не пожелахме да снимаме сянката. Снимахме жената. Тя предполага се, сигурно си е заслужила да я залеят с киселина, както се казва – кой знае какво е правила. Ето, заради тази реплика ние правим този повтарящ се репортаж. И няма да ни омръзне!”

Ваня не е богата бизнес дама, няма богат отмъстителен любовник, не е организатор на „Мис България”, за да я залеят с киселина. Тя е обикновено момиче от Клисура и е работила в хранителен магазин. Тя просто е подразнила някого с държането си и същият я е залял. За Ваня вече са правени репортажи, но не и това, което ще видите в „Отечествен фронт”. Тя се притесняваше много, но се съгласи на нашите условия - да се снима без перука, без тъмни очила, без да се крие в сянка. „Ваня показва цялото си лице, за да видите днес какво е да си жена в България!” – коментира Карбовски. – „Това какво е да си жена в България трябва да излезе на светло. Ваня е част от това, което се случва у нас – жените вече не са жени, а мъжете се превръщат в много тъпи животни. Много тъпи! За буквалните хора ще кажа – каквото и да е направила тази жена, тя не може да бъде наказвана така. Днес Ваня повтаря едно и също – името да мъжа си. Казва: „Проклет да си, Стояне!”

Това проклятие е нищо в сравнение с това, което изживява дванадесетгодишната дъщеря на Ваня и Стоян - Нели. Детето знае какво се случва и въпреки болката на майка й, най-тежкото изгаряне е върху неговата кожа. „На дванадесет години още не можеш да си истински свидетел в съда,” – коментира Карбовски, - „но на дванадесет можеш да си пълноценна жертва на родителите си - майка ти си седи в къщи и я е страх да излезе навън, за да не я срещне баща ти. Баща ти непрекъснато повтаря да не спиш на първия етаж, защото къщата ти може да пламне. Страхът като бомба в стомаха ти цъка и се презарежда всеки ден...”

„Това не е филм!” – казва дванадесетгодишната Нели. През април мъжът на Ваня е арестуван за стари криминални прояви. Прокурорът по делото казва, че Стоян ще лежи седем години. След две седмици обаче Стоян е пуснат. Ваня тъкмо решила, че вече може да излезе от къщата си и отново всичко е постарому - Стоян постоянно обикаля наоколо, пресреща дъщеря им, заплашва. Ваня се опитва да издаде задграничен паспорт на дъщеря си, но без разрешението на бащата това е невъзможно, а Стоян не позволява. Ваня иска да избяга в чужбина и да спаси себе си и детето. Обезобразена и обезверена, Ваня плаче само с едното око – другото е безнадеждно увредено от киселината.

„Може би трябваше да потърсим Стоян.” – коментира Карбовски. – „Може би ще го направим следващия път. Днес важното е друго – срещу пет лева аз си купих киселина! Мога да си я купя и по интернет. Още пет лева за някой черен човек, който да свърши мръсната работа. За десет лева мога да объркам живота на всеки. Чист късмет е, че това са само десетки жени у нас. Чист късмет! Оглеждайте се! Ако някой идва към вас с буркан в ръка, го застреляйте веднага - едва ли ви носи компот. Носи ви болка и доживотен затвор на цената на стотинки. Пазете си лицата!”






Ключови думи: ъндърграунд, киселина, Карбовски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |