В новините
 
15.06.2009 11:40   Новината е видяна 5618 пъти
11,5 млн. лв. ще получи Министерството на образованието и науката по Оперативна програма Регионално развитие

Министерство на образованието и науката ще получи 11,5 млн. лева за ремонт, реконструкция, обновяване, доставка на оборудване, извършване на одити за енергопотребление, внедряване на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа за хора с увреждания до училищата държавна собственост.
 
Средствата са по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-02/2008 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали” .

 

Чрез предоставената финансова подкрепа ще се извършат инвестиции в 11 сгради – публична държавна собственост, които се ползват от 14 образователни институции. Общо 7 782 ученика, от тях 132 деца с увреждания и 868 ученици в неравностойно положение, вкл. 421 от малцинствени групи ще бъдат пряко повлияни от подобрените условия, в които ще се обучават .

 

Схемата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Подписването на средносрочното рамково споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на образованието и науката, ще се състои на 12 юни 2009 г., петък, от 11.00 часа в зала „Пресцентър”, в сградата на МРРБ.

 

Ключови думи: образование, наука, оборудване, училища,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |