В новините
 
16.06.2009 12:53   Новината е видяна 4361 пъти
Изхвърлят боклуците от Община Бургас

Общината: Изхвърляйте старите мебели по график, за да е чист градът
Започна отпускарският сезон и много бургазлии се захванаха да ремонтират и освежават своите домове. По този повод Община Бургас напомня, че и през лятото продължава изпълнението на графика за извозване на едрогабаритни отпадъци.

Гражданите могат да ги оставят до съдовете за боклук в определени дни, за да не предизвикват замърсявания и затруднения с транспортирането им до сметището. 

Според графика едрогабаритните отпадъци на Централна градска част и к-с “Възраждане” се извозват всяка първа събота и неделя на месеца; тези на к-с “Братя Миладинови” и к-с ”Лазур” -  всяка втора събота и неделя на месеца; к-с ”Славейков”, к-с ”Изгрев” и к-с “Зорница“ - всяка трета събота и неделя на месеца; к-с ”Меден рудник”, кв. ”Акации” и кв. ”Победа” - всяка четвърта събота и неделя на месеца.

В кв. Сарафово, с. Рудник, м.с. Черно море, кв. Ветрен, Вилна зона ”Минерални бани”, кв. Банево, с. Изворище, с. Брястовец, с. Миролюбово, с. Драганово и гр. Българово едрогабаритните отпадъци се извозват всяка втора събота и неделя на месеца.

В кв. Лозово, кв. Долно Езерово, кв. Горно Езерово, кв. Крайморие, с. Равнец, м.с. Върли бряг, с. Твърдица, с. Маринка и с. Димчево тази услуга се извършва всяка трета събота и неделя на месеца.

В случай, че е пропусната датата за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци за съответния район, гражданите могат да ги изнесат до контейнери за  битови отпадъци от следващия по график район.

"Едрогабаритни" са битовите отпадъци, които поради своите размери или тегло не могат да се поставят в съдовете за боклук или създават затруднения при товаренето им. Към тях се отнасят излезли от употреба мебели, печки, хладилници, перални, телевизори и др.

Изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци извън определения график е нарушение на чл.5,т.4 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на Община Бургас и се наказва с глоба до 5000 лв.






Ключови думи: боклук, боклуци, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |