В новините
 
17.06.2009 06:10   Новината е видяна 4149 пъти
Строят път към нова индустриална зона, обособена от Община Бургас

В Бургас започват да строят локално пътно платно на ул. "Крайезерна", което ще осигури безопасно транспортно обслужване на прилежащите територии от Промишлена зона "Север". Подробности за начинанието представиха кметът на община Бургас Димитър Николов и заместниците му Ивелина Василева и Костадин Марков.

Изграждането на пътя ще стане факт, след като преди година и половина Община Бургас спечели проект за безвъзмездно финансиране по програма ФАР. След замразяването на средствата по тази програма изпълнението му започва със средства от държавния бюджет.

Проектът е за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура до Промишлена зона "Север". Там Община Бургас е отредила парцел за обособяване на индустриален парк.

Новият пътен участък ще е с приблизителна дължина 1000 м. По неговото протежение ще бъдат изпълнени улица с асфалтобетонова настилка, тротоар за пешеходно движение, уширение за паркинг, три кръстовища и връзка с пътния възел при товарна ж.п. гара.

Осигуряването на необходимото водозахранване на бъдещите производствени площадки ще бъде обезпечено с изграждане на улични водопроводи, канализация за битово-фекални и дъждовни води. По проект трябва да се монтират захранващи кабели и касети за улично осветление, като се резервират необходимите мощности за бъдещо продължение на уличното осветление по ул. "Крайезерна". Също така ще бъде положена тръбна канална мрежа, чрез която да се осигури достъп до телефон и интернет. В изготвянето на проекта е взета предвид и газификацията на ПЗ "Север".

В изграждането на улицата и инженерната инфраструктура ще бъдат вложени близо 2 млн. лв.

Този проект ще позволи в близко бъдеще да се работи по подготовката на вътрешното пространство на територията, избрана да стане индустриален парк. Там ще бъдат обособени по-малки зони, в които да се настанят различни типове предприятия.

Община Бургас вече е подготвила и подала проектопредложение, с което търси безвъзмездно финансиране за работата по вътрешното пространство на индустриалния парк.

Реализацията на проекта "Развитие на индустриалните зони" ще увеличи преките чуждестранни и местни инвестиции в Бургас и ще насърчи неговото икономическо развитие. 
 






Ключови думи: Бургас, транспортно обслужване, Промишлена зона, кмет, проект,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |