В новините
 
17.06.2009 06:13   Новината е видяна 3867 пъти
Бургас и Гент подписаха писмо за приятелско сътрудничество

Кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на белгийския град Гент Даниел Термон подписаха днес /16 юни/ в заседателната зала на Община Бургас писмо за установяване на приятелско сътрудничество между двата града.

     Парафирането на документа е продиктувано от приликите между Бургас и Гент и желанието за установяване на по-тесни връзки между тях. Населението им е между 230 000 и 240 000 жители, и двата града имат добре развити пристанища, университети и културен живот.

     На събитието присъстваха още посланикът на България в Белгия Христо Георгиев, посланикът на Белгия в България Марк Микилсен, зам.-кметовете на Община Бургас, ресорните заместници и директорът на пристанището в Гент Петер Мортие.

     След кратки презентации на икономическото, социално, и културно развитие на градовете бяха набелязани и основните области на бъдещото сътрудничество между тях. Те са свързани с развитието на пристанищата, крайбрежните зони, условията за туризъм и обмяна на опит в сферите на образованието и културата.

     Гент е втория по големина град в Кралство Белгия. Той е разположен покрай реките Шелда и Лайе и е разделен на 15 департамента. Градът е един от най-древните в Белгия и датира от Средновековието. Историческите сгради в центъра са изцяло запазени, което го превръща в предпочитано място за туризъм. В университета на Гент учат 60 000 студенти, а културния живот на града е представен от повече от 600 групи за музика и танци, поради което го наричат „градът на знанието и културата”. 





Ключови думи: Кмет, Община Бургас, сътрудничество, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |