В новините
 
17.06.2009 05:52   Новината е видяна 3523 пъти
Lenovo насочва вниманието си към България

Lenovo, един от най-големите в света производители на персонални компютри , анонсира плановете си за развитие в България. Радослав Воденичаров Главен Мениджър на Lenovo България обяви, че Lenovo насочва своите ресурси към страната ни, разглеждайки я като един от развиващите се пазари с най-голям потенциал в региона.

Lenovo ще търси възможности за развитие в България с нови инвестиции през 2009 в следствие на стабилните резултати от предходната година. Компанията планира да утвърди фирмения си и продуктов имидж на пазара, като инвестира в разширяване на продуктовото си представяне у нас. Добре познатата на българския потребител серия Think ще бъде представена и чрез най-новите си сървърни технологии. Технологичният лидер ще се фокусира и върху въвеждането на сравнително новите за нашия пазар продуктови линии Idea и Value Line.

“Въпреки периода на глобални икономически промени Lenovo търси нови възможности за развитие. Оптимистичните средносрочни прогнози за потреблението на ИКТ технологиите в България, повишеният пазарен дял на Lenovo у нас през изминалата година, както и потенциала на Lenovo като цяло, ще доведат до устойчиво развитие на компанията на нашия пазар”, каза г-н Воденичаров. ''Компанията ще инвестира повече в бързоразвиващите се пазари и като такъв България ще вземе най-доброто от проектния и транзакционен бизнес както като ресурс, така и като хора, които ще се занимават конкретно с това в България''.

През 2009 година компанията разширява и сервизната си инфраструктура, като я допълва с услуги за сървърната си продуктова линия. Въвежда се и допълнителна сервизна структура обслужваща ексклузивно продуктите Idea. Друг фокус на Lenovo в България ще бъде разширяването на дистрибуторската мрежа. На 09 юни 2009, Asbis България официално бе обявена за втори дистрибутор на компанията за страната. 

За Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) създава персонални компютри с изключителен технологичен дизайн. Бизнес моделът на Lenovo се базира на новаторство, производствена ефективност и удовлетворяване нуждите на клиентите, както и на инвестиции в нови пазари. С придобиването на компютърния отдел на IBM, компанията има основни изследователски центрове в Ямато, Япония; Пекин, Шанхай и Шензен, Китай; Raleigh, Северна Каролина и развива, произвежда и предлага за продажба надеждни, висококачествени, сигурни и лесни за ползване технологични продукти. За повече информация посетете www.lenovo.com.




Ключови думи: персонални, компютри, пазар, инвестиции, инвестира, компания,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |