В новините
 
19.06.2009 12:34   Новината е видяна 4763 пъти
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу : 57 год. В.П. от Плевен - 2,31 промила.

      На 18.06.т.г. служители от Районно управление на МВР - Несебър са установили извършителите на взломно проникване в частен магазин за хранителни стоки, намиращ се в с. Оризаре - това са : криминално проявената В.А., 19 годишна от Поморие, И.Г., 18 годишен от с. Оризаре и М.С., 17 годишен от с. Оризаре. Взломното проникване е осъществено на 13/14.06.т.г., чрез счупване катинара на входната врата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Несебър.

      На 18.06.т.г. служители от Районно управление на МВР - Несебър са установили извършителите на седем кражби на вещи и пари от хотелски стаи, намиращи се в Слънчен бряг - това са криминално проявените : Н.П., 26 годишен, Г.П., 24 годишен и Д.П., 24 годишен, и тримата от Бургас. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава. Младежите са задържани с полицейска заповед за 24 ч. в Районно управление на МВР - Несебър.

      На 17.06.т.г. служители от Районно управление на МВР - Несебър са установили извършителите на кражбата на около 50 м. меден проводник от две междустълбия, намиращи се в близост до с. Оризаре - това са : Р.К., 19 годишен, А.П., 26 годишен и М.М., 22 годишен, и тримата от с. Дебелт. Констатирано е, че лицата са извършители на и на други подобни кражби от с. Полски извор и с. Русокастро. Тримата са задържани за срок от 24 ч. Работата по случая продължава.

      На 16.06.т.г. по сигнал във Второ Районно управление на МВР - Бургас са доведени : 27 годишния И.С. и 24 годишния Г.П., и двамата от Бургас, които са откраднали велосипед от междустълбищна площадка във вх. 1 на бл. 37 в к-с «Братя Миладинови» и детска количка от кооперация, намираща се на ул. «Дунав» в Бургас. Вещите - предмет на кражбите са намерени и иззети. Работата по случаите продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.

      На 11.06.т.г. в Областна дирекция на МВР - Бургас е постъпил сигнал от 22 годишен пловдивчанин, за това че на 09.06.т.г. в района на бензиностанция «Петрол» край бургаските гробища, му е нанесен побой от трима мъже, които познава с малките им имена. Тримата против волята му, са го принудили да влезе в неустановена марка автомобил, с който са го откарали до апартамент в Бургас, където 22 годишния младеж е противозаконно лишен от свобода. По думите на пловдивчанина тримата са го изнудвали за сумата от 36 000 лева, като чрез използване на сила и заплахи са успели да го принудят да плати сумата от 2 500 лева и да поеме задължение в размер на 34 000 лева, чрез запис на заповед. След това пострадалия успял да избяга от жилището и да алармира полицейските служители. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия на служители на сектор «Борба с организираната престъпност» към Областна дирекция на МВР - Бургас, на 17.06.т.г. в района на автогара «Юг» в Бургас е задържан 46 годишния Ж.Г. от Ямбол. На 18.06.т.г. са установени и задържани и другите двама членове на престъпната група - това са : криминално проявения Д.К., 40 годишен от Силистра и 24 годишния С.Я. от с. Рогош, област Пловдив. Установено е, че потърпевшия 22 годишен пловдивчанин е бил противозаконно лишен от свобода в жилище, разположено на ул. «Цар Самуил». При извършените оглед, претърсване и изземване на адреса са намерени и иззети вещи на пострадалия, както и наркотично вещество - амфетамин. С оглед документиране престъпната дейност на лицата от разследващи полицаи са извършени разпити на установени по случая свидетели, разпознавания и следствен експеримент. Ж.Г., Д.К. и С.Я. са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. Повдигнати са обвинения за изнудване и противозаконно лишаване от свобода. Наложена им е мярка за неотклонение «парична гаранция» в размер на 5 000 лв.

      На 19.06.т.г. около 01.00 ч. в Районно управление на МВР - Приморско е получено съобщение за счупването на електронен кантар, разположен на ул. «Трети март» в града. От предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението - това е : 25 год. И.В. от Бургас. Работата по случая продължава.

      На 16.06.т.г. досъдебното производство за длъжностно присвояване в особено големи размери на цигари «Марлборо», съхранявани в склада за задържани стоки на Митница Бургас в кв. «Лозово» приключи и бе изпратено в Бургаска окръжна прокуратура с мнение за повдигане на обвинение пред съда спрямо 55 годишния Х.Г. - главен митнически инспектор, изпълнявал длъжността Материално отговорно лице на склада за задържани стоки. Констатирано е, че за периода от м. януари 2007 г. до м. май 2008 г. от склада са отнети цигари на стойност над 260 000 лева. 




Ключови думи: Районно, управление, Несебър, Оризаре, криминално, кражби, вещи, противозаконно,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |