В новините
 
19.06.2009 21:30   Новината е видяна 9359 пъти
Атака срещу ГЕРБ? Основният публичен сблъсък в Бургаския многомандатен район ще бъде между първите петима в листите на двете партии

Без да подценяваме подготовката на ДПС за решаващия вот на 5 юли, тук на повърхността излиза само битката между националистите и представителите на Бойко Борисов.

Те вече излязоха пред медиите, докато хората на Доган стоят в сянка в очакване на решаващия ден и едва ли ще дръзнат да дават пресконференции. Още повече, че с отпадането на Несрин Узун и Фатме Илияз   новите попълнения на Доган могат да имат сериозни неприятности, ако им бъдат задавани въпроси.

Вече се носи мълвата, че Узун и Илияз са били елиминирани заради дълбоки различия с Доган по усвояването на пари от важен инфраструктурен обект на наша територия. Срещу тях самите обаче вътрешните им врагове също имали компромати. Засега се пазело крехко равновесие, което трябвало да се задържи без резки движения между двата лагера.

Само мажоритарният им кандидат Йордан Цонев се е заредил като за война и води истинска кампания да стане първи сред личностите, за да докаже на Доган, че Бургас го обича.
 
Всъщност подредбата на списъка в ГЕРБ не е същата, която беше подадена след дългото тайно гласуване и обсъждане по клубове на общинско и на областно ниво. Листата изобщо не е разглеждана от Изпълнителната комисия в София, поради липсата на време. В нея последен е задрасквал и добавял кметът Димитър Николов, на когото Борисов има безрезервно доверие. Затова са изтикани в края й хора, които преди това бяха на избираемите места. Между тях има както представители от общините, така и от бургаския актив.

Самата регистрация на листите на ГЕРБ и АТАКА стана в последния момент в събота, защото и двете партии се дебнаха един друг. Макар, че още в четвъртък се знаеше за номинацията на самоопределящия се за националист Божидар Димитров, тук Бойко-Борисовите хора изчакаха до последно да видят кой ще повече от АТАКА. Нервите им обаче се опънаха до крае предел и към 13 часа в РИК дойде Димитър Бойчев - в скромен кафяв костюм, той представи папката с вече известната на всички челна кандидатура.

Чейнетата на част от членовете на РИК буквално виснаха от шок и ужас, когато час по-късно програмният директор на СКАТ Стоян Иванов отвори синята папка с надпис „АТАКА“. Вестта за включването на тежката артилерия от София покоси радостта на ГЕРБ, че е успяла да врътне хитър номер на националистите.

Ако се екстраполират резултатите от евровота на 7 юни и се запази избирателната активност около 45-50%, по изчисления на спецове от РИК излиза, че АТАКА, ГЕРБ и ДПС ще имат по трима, а БСП двама. Тъй като обаче в нашия район обстановката е изключително нажежена, се очаква активността да надхвърли 60 %. Тогава нищо няма да може да се предвиди. Големите ще бъдат отразяни за сметка на партиите-джуджета, а съставянето на стабилно правителство и оформяне на ясна опозиция ще стане невъзможно.       

в-к ДЕСАНТ




Ключови думи: Доган, волен, сидереов, бойчев, дпс, атака, герб,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |