В новините
 
22.06.2009 14:29   Новината е видяна 3968 пъти
Поли Паскова с два нови албума за ЧРД

Троен повод да черпи днес (22 юни) има фолклорната прима Поли Паскова. Тя посреща поредния си рожден ден с цели два нови албума, които „Пайнер” пуска на музикалния пазар. Единият е аудио компактдиск с 15 чисто нови песни, а другият е DVD с грандиозния й концерт-спектакъл „Свята земя, българска”, който се състоя в зала 1 на НДК в края на миналата година.

„Мъжка майка” е наречен седмият самостоятелен албум на народната певица. Заглавната песен е една от любимите й песни, и както можем да се досетим, тя е изцяло биографична. Текстът й е подарен от поетесата Катя Кирянова и е посветен на тримата й сина – Любен, Михаил и най-малкия Никола, който се готви да отпразнува втория си рожден ден есента. За музиката на песента Поли се е доверила на един от най-добрите композитори в забавната музика – Димитър Пенев, с когото работи за първи път. Маестрото е написал някои от най-големите шлагери като „Детски спомен” на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, „И само дъжд” на Георги Христов, „Сърцето те избра” на Лили Иванова и Асен Гаргов, но с удоволствие прие поканата да напише три песни и за Поли Паскова. Освен водещата песен в албума, негови са и „Не ме лъжи” – сочена за големия хит в диска, и „Бели кахъри”.

Сашко Велков, Светослав Лобошки, Божидар Смилянов и музикантите от „Щуро маке” са останалите известни имена, оставили своя почерк в работата си по албума. Наред с авторските композиции, певицата е включила и няколко обичани народни песни като „Зайди, зайди, ясно слънце”, „Айде, вино пиям” и „Георги Хубавеца”.

Щастливата невеста на родния фолклор не криe, че именно малкият Никола я вдъхновява да твори както нови песни, така и да си припомни песни-легенди. Една от тези песни, на които вдъхва нов живот, е автентичната македонска песен “Стойна невеста”, която нейната баба й е пяла. Поли възражда и обичаната фолклорна песен „Рада Радомирка”, която й е подарена от автора й Георги Гьолски.

В този албум Паскова отново подава ръка на млад перспективен изпълнител, така както преди години първа записа дует с актуалната звезда на попфолка Борис Дали – „Трудно се рожба отглежда” и с това парче обраха точките на „Пирин фолк” още преди той да издаде дебютния си албум. За последния си проект софиянката е записала две автентични народни песни със Здравко Мандаджиев – „Ако ти поискам” и „Прошета се мома”.

 





Ключови думи: Троен повод да черпи днес (22 юни) има фолклорната прима Поли Паскова. Тя посреща поредния си рожден ден с цели два нови албума, които „Пайнер” пуска на музикалния пазар. Единият е аудио компактдиск с 15 чисто нови песни, а другият е DVD с грандиозния й концерт-спектакъл „Свята земя, българска”, който се състоя в зала 1 на НДК в края на миналата година. „Мъжка майка” е наречен седмият самостоятелен албум на народната певица. Заглавната песен е една от любимите й песни, и както можем да се досетим, тя е изцяло биографична. Текстът й е подарен от поетесата Катя Кирянова и е посветен на тримата й сина – Любен, Михаил и най-малкия Никола, който се готви да отпразнува втория си рожден ден есента. За музиката на песента Поли се е доверила на един от най-добрите композитори в забавната музика – Димитър Пенев, с когото работи за първи път. Маестрото е написал някои от най-големите шлагери като „Детски спомен” на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, „И само дъжд” на Георги Христов, „Сърцето те избра” на Лили Иванова и Асен Гаргов, но с удоволствие прие поканата да напише три песни и за Поли Паскова. Освен водещата песен в албума, негови са и „Не ме лъжи” – сочена за големия хит в диска, и „Бели кахъри”. Сашко Велков, Светослав Лобошки, Божидар Смилянов и музикантите от „Щуро маке” са останалите известни имена, оставили своя почерк в работата си по албума. Наред с авторските композиции, певицата е включила и няколко обичани народни песни като „Зайди, зайди, ясно слънце”, „Айде, вино пиям” и „Георги Хубавеца”. Щастливата невеста на родния фолклор не криe, че именно малкият Никола я вдъхновява да твори както нови песни, така и да си припомни песни-легенди. Една от тези песни, на които вдъхва нов живот, е автентичната македонска песен “Стойна невеста”, която нейната баба й е пяла. Поли възражда и обичаната фолклорна песен „Рада Радомирка”, която й е подарена от автора й Георги Гьолски. В този албум Паскова отново подава ръка на млад перспективен изпълнител, така както преди години първа записа дует с актуалната звезда на попфолка Борис Дали – „Трудно се рожба отглежда” и с това парче обраха точките на „Пирин фолк” още преди той да издаде дебютния си албум. За последния си проект софиянката е записала две автентични народни песни със Здравко Мандаджиев – „Ако ти поискам” и „Прошета се мома”.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |