В новините
 
23.06.2009 06:15   Новината е видяна 7798 пъти
Ученици от езиковите паралелки в Бургас се борят за 100 стипендии от Пощенска банка

Всички осмокласници от Бургас и региона, които днес полагат изпита с външно оценяване на Министерството на образованието и науката по чужд език, ще се борят за стипендии за отличен успех в рамките на програмата „Силен старт с Пощенска банка”. Общо 50 000 лв. ще бъдат разпределени между 100-те средношколци от цялата страна, които получат най-високи оценки на изпита. 


Стоте стипендианти на програмата, която се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, ще станат известни след като бъдат обявени официално и резултатите от изпита. В програмата автоматично участват всички осмокласници, положили изпита с външно оценяване на МОН по един от шестте най-изучавани чуджи езика у нас – английски, френски, немски, италиански, испански или руски език. Пощенска банка ще награди с еднократна стипендия в размер на 500 лв. 100-те ученика, постигнали най-добри резултати на изпита. Те ще получат своите парични премии заедно със сертификат от банката на специални церемонии в страната през есента. 


Припомняме ви, че в миналогодишното издание на програмата, учениците от Бургас, които получиха стипендия от програмата “Силен старт с Пощенска банка” бяха 11 човека. 


Тази година Пощенска банка отбелязва пет години от началото на програмата, която се провежда ежегодно под патронажа на Министерството на образованието и науката. „Силен старт с Пощенска банка” е първата частна инициатива за подпомагане на средното образование у нас. До момента в рамките на програмата финансовата институция е инвестирала над 275 000 лв. в отличниците на България.


„Вярваме, че в България има много амбициозни и талантливи деца, както и че е наш дълг да ги насърчаваме. Изключителните им постижения трябва да получават признание и подкрепа не само от техните родители и учители, но и от всички нас – институциите, компаниите и цялото общество. Само така можем да се надяваме младите да растат уверени и мотивирани да се образоват и да успяват”, каза във връзка с програмата г-н Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка.


Програмата „Силен старт с Пощенска банка” води началото си от 2005 г. и е израз на безусловната вяра на Пощенска банка в знанията, дисциплината и ученолюбието като предпоставки за успешна личностна и професионална реализация в съвременното общество. Ежегодно програмата „Силен старт с Пощенска банка” отличава най-изявените осмокласници от специализираните езикови гимназии и специализираните паралелки в СОУ. Подборът на новите стипендианти ще се извърши въз основа резултатите от външното оценяване от МОН по английски, немски, френски, испански, руски и италиански език след 8-ми клас. Учениците с най-добри постижения автоматично се включват в единна класация за шестте най-разпространени чужди езици, а стоте отличника с най-висок резултат получават от Пощенска банка еднократни стипендии в размер на 500 лв. и почетна грамота.
 


За допълнителна информация:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации” в  Пощенска банка

тел. 02/81 66 100
 


Пощенска банка  е член на Юробанк И Еф Джи Груп,  европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 82.1 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага  своите  продукти и услуги в мрежата си от над 1 600 локации и чрез  алтернативни дистрибуционни канали. 


В Европа групата присъства  в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп  е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите банкови групи, базирани в Швейцария. 


Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на www.eurobank.gr





Ключови думи: осмокласници, изпита, изпит, изпити, оценяване, Министерство на образованието, стипендии, стипендианти, резултати, банка, постижения,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |