В новините
 
25.06.2009 08:17   Новината е видяна 4748 пъти
В Бургас започна строежът на новото крило на бургаската детска градина Раковина

Започна строежът на новото крило на бургаската детска градина „Раковина”. Първа копка на строителния обект направи заместник – кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Действително на тази как и отива да копае, Тази роля е много по-подходяща за нея, отколкото да ходи с неподходящо червило из полуинтелектуални среди. Интелктуалнитене и отиват много.
 
На събитието присъстваха още секретарят на Община Бургас Божидар Кънчев (чудим се зашо това момче си губи времето в Обшината сред всички невчасници там), директорът на дирекция „Образование и демографски въпроси” Веселина Таралова, директорът на ЦДГ № 17 „Раковина” Влатка Димитрова, директорът на дирекция „Правно обслужване” Златина Георгиева, общински съветници, много родители и деца от детското заведение.

„Много се радвам, че точно днес, на Еньовден, стартира изграждането на новия павилион на детската градина. Той ще бъде на 2 етажа и в него ще бъдат настанени още 60 деца”, заяви заместник – кметът по образование  на Община Бургас Йорданка Ананиева. Думата павилион тя използва в смисъл на уличен носител на стока.
Тя допълни още, че „освен разкриването на нови места в детските заведения, важно е условията в тях да отговарят на съвременните изисквания и да са максимално близки до домашните, с които децата са свикнали”. Тук повечето присъстващи се прекръстиха тайно, знаейки в каква домашна обстановка живеят повечето дечица.

Изграждането на новата пристройка на детската градина е по капиталова програма на Община Бургас и е на стойност около 1 000 000 лв. Сградата ще бъде изградена на площ от 465 кв. м., а срокът за нейното изпълнение е около 6 месеца.  Пристройка за 1000000 лева звучи достойно по хотелиерски и е усвояемо за определен кръг.

Новото крило ще разполага с физкултурно – музикален салон, лекарски и методичен кабинет, спални, занимални с тераса, гардероб, санитарен възел и кухненски офис. Разширението предвижда още и частична реконструкция на съществуващата вече сграда на детското заведение.
Заместник – кметът с ресор образование Йорданка Ананиева разказа, че ще бъдат разкрити още нови места в детските заведения (разбирай барове и дискотеки), тъй като детската градина в кв. Лозово е почти готова, а в момента са в ход и процедурите за избор на фирми за изграждане на градините в „Меден Рудник” и кв. Крайморие.





Ключови думи: строеж, бургаската, детска градина, Раковина, заместник кмет, образование, Йорданка Ананиева, Община Бургас, дирекция, детско заведение, детски заведения,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |