В новините
 
26.06.2009 06:15   Новината е видяна 7066 пъти
Що е Хип хоп танц и има ли той почва в Бургас

Хип хоп е течение в културата, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афроамериканците и латиноамериканците. Хип-хоп е понятие, включващо четири основни елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране.

Като цяло Хип хоп танцът включва многообразие от улични танцови стилове като: брейкинг, попинг, локинг, олд скуул хип хоп /стар стил/, ню стайл /нов стил/, фрий стайл /свободен стил/ и др.

Хип хоп изразява духът на улицата или на младите поколения улични бойци, които вместо оръжие носят маратонки и набор от оригинални движения.

Бургаският хип хоп не се е родил в Америка, но по дух и творчество до момента надминава останалите подобни проекти в българия.

Ето и имената на обичайните заподозрени в танцовото поле: Ню Хоуп Крю от Брейк клуб БЛЯК СТАЙЛ, Форсайт Крю, Форсайт Младши и Мини Крю от Танцова школа ДЮН

/* „крю” означава „екипаж”, „банда”, „група”/

Листът с първи и специални награди на обичайните заподозрени е дълъг. Зад тези постижения стоят изтощителни тренировки и талантът бургаските на ръководители и хореографи. Най-яркото име от тях безспорно е треньорът на НЮ ХОУП и ФОРСАЙТ КРЮ Христо Андонов – Черния. Малките състезатели на Танцова школа ДЮН се тренират от Диляна Бахматова-Игнатова и Петя Попова. 

Който е срещал Черния на репетиция, знае каква енергия е породила хип хоп битките...

Да се танцува хип хоп означава да имаш огромна енергия и желание за битка. Хип хоп е модерната алтернатива на скуката и вредните за здравето практики. Да се въртиш на глава или да си част от група, движеща се с математическа точност е модерен начин да се откроиш културно в мелето от чалга и модни тенденции. 

Бургаският хип и Бургаският хоп са на възраст от 12 до 18 години и в момента се подготвят за следващото Световно състезание. То ще се проведе през Септември в град Калиш, Полша. В него ще вземат участие НЮ ХОУП и ФОРСАЙТ КРЮ.

През 2008 год. Ню Хоуп станаха световни вицешампиони като заеха 3то място в раздел Брейк Денс, а Форсайт Крю - 6то в раздел Ню Стайл на Световния Хип Хоп Шампионат „Бремен Хип Хоп Дейс” в Германия.

През 2009?

Очаквайте!
 
 

Малък календар на отличията през последните месеци:

м. Март

- Национален Квалификационен Турнир по ХИП-ХОП "Ритъмът в сърцето ми" - София.

Първи места във всички възможни категории /Соло жени, Соло мъже, Дут, Малка група и Формация/ и Купата на Българската Танцова Организация за Формация Мини Крю / 9 – 11 год./

м. Май

- БРЕЙК ФЮЖЪН 2009 Шампионат по брейк денс до 18 год.

Първо място за формация Ню Хоуп Крю от Брейк Клуб Бляк стайл.

- Национален шампионат по Хип-Хоп „Got Flow”- Варна

Първо място в категория Малка Група и Купата на Община Варна за цялостно представяне за формация Форсайт Крю

- XI Национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс - Бургас

Първо място отборно, 1,2 и 3 място Соло за формация Форсайт Крю 

м. Юни

- Национален квалификационен шампионат по Хип Хоп в гр.София

Първо място в категория Малка Група, както 1,2 и 3 място в категория Соло жени, Квоти за участие в Световния хип хоп шампионат в Полша през м.Септември, както и Купата на Българската спортна танцова федерация за формация Форсайт Крю.

1 място Соло мъже и Купата на Българската танцова организация за Формация Форсайт Младши, 1 място Соло жени и 2 място в категория Малка група за Формация Мини Крю.




Ключови думи: hip hop, брейк, стайл, фрий, Бургаски, Хоуп, Брейк, Форсайт, Танцова школа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |