В новините
 
26.06.2009 13:29   Новината е видяна 3807 пъти
Международен екип от инженери ще разработва следващо поколение екологични енергийни решения

GE Energy откри в началото на седмицата своя нов Технологичен център в Белфор, европейската централа на компанията през последните 10 години и неин международен център по постигане на най-високи стандарти за качество в производството на средни по размер газови турбини. Новият Технологичен център ще подслони над 400 инженери от 15 различни държави, които ще работят върху създаването на най-нови технологии в услуга на клиентите за посрещане на екологичните и енергийни предизвикателства.


Разположен на площ от 12 хил. кв.м, центърът ще достигне пълен оперативен капацитет през септември 2009 година. Той е съвместна инвестиционна инициатива на GE Energy и Sempat (Société patrimoniale du Territoire de Belfort) на стойност около 25 милиона евро.


„Въпреки сегашната глобална икономическа криза, GE Energy продължава да инвестира в иновации”, заяви Рикардо Кордоба – президент на GE Energy за Западна Европа и Северна Африка. „Откриваме новия си Технологичен център в момент, в който светът се занимава с някои от най-сериозните енергийни и екологични предизвикателства, като растящото търсене, ефектът от климатичните промени и нуждата да се свият разходите за производство на енергия. Бъдещето е именно в разработването на най-напредничавите, най-ефективните и най-чисти технологии, а това е една от мисиите на нашия нов център.” 


Откриването на Технологичния център подсилва ролята на Белфор, като един от най-важните глобални центрове по качество в производството на някои от най-мощните газови турбини на

GE Energy. Построеният с подкрепата на SEMPAT технологичен център ще се посвети на управлението на проекти на клиенти в световен мащаб, както и в проучвания и развитие на вече съществуващите газово-турбинни технологии.


Еманюел Керан, директор на Технологичния център, отбеляза, че съоръжението е създадено, за да „осигури ултрамодерна работна среда” за екипа си. „Разчитаме на експертния опит на нашия европейски екип от инженери за разработването на нови, свръхмодерни технологии за производство на енергия, включително газови турбини с още по-високи производствени възможности”.


Новият Технологичен център е кулминацията на 10-годишен период на инвестиции от страна на GE Energy в Белфор. От откриването на своята европейска централа във френския град през 1999 г., до днес GE Energy се превърна във водеща компания за региона и в момента там работят 2000 души.


„GE Energy стана един от водещите работодатели в региона и собственик на един от най-важните индустриални центрове”, каза Ив Мена – управляващ директор на базата в Белфор и главен изпълнителен директор на подразделението GE Energy Products Europe. “Като единствен производител на мощни газови турбини във Франция, ние изнасяме 95% от продуктите си и така допринасяме за развитието на регионалната, вътрешната и европейската икономики.”


Съоръжението в Белфор играе важна роля в целия световен бизнес на GE в сферата на енергетиката, тъй като единствено там се произвеждат Frame 6FA газови турбини, снабдени с най-новите технологични генератори от среден клас. Технология, която вече се е доказала с повече от два и половина милиона часа употреба в различни проекти из цяла Европа и по света. За да отбележи знаменателното откриване на новия Технологичен център, GE Energy официално стартира доставката на своята 100-на газова турбина Frame 6FA, за осъществяването на проект в Русия.






Ключови думи: Технологичен център, Белфор, европейска централа, производството, газови, инженери, технологии, енергийни, Европа, производство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |