В новините
 
28.06.2009 11:40   Новината е видяна 3976 пъти
Приоритет на НДСВ е ускорено строителство на пътища по Черноморието

С европари трябва да се построят черноморските пътища, а чрез концесиониране да се довърши магистрала „Тракия”. Това са част от регионалните приоритети на НДСВ, които бяха представени в Бургас от мажоритарният кандидат и водач на бургаската листа на НДСВ Трифон Грудев, кандидатът за народен представител Ангел Тюркеджиев и икономическият експерт от НДСВ Владимир Каролев.

НДСВ ще работи за ускорено изграждане на автомагистралите „Тракия” и „Черно море”.  Възможно най-скоро трябва да се обяви публичен конкурс за избор на концесионер за доизграждане на „Тракия”, категоричен бе Владимир Каролев. Според него строителството на магистрала „Черно море”, която ще свързва Бургас и Варна, трябва да стане с европари, тъй като поради по-слабия средногодишен трафик концесионирането е неприложимо.

„Ще продължим да отстояваме политиката си за изграждане на пречиствателни станции за отпадни води и на депа за твърди битови отпадъци. НДСВ стартира строителството на отсечката от „Тракия” от Бургас до Карнобат, на регионално депо за битови отпадъци и на пречиствателна станция край Созопол. Изградиха се пречиствателни станции в Царево, Средец и Поморие”, отбеляза Ангел Тюркеджиев.

Строителството на пътища и на пречиствателни станции са икономическите приоритети на Бургаски регион, които всички бургаски депутати трябва да отстояват, заяви водачът на листата Трифон Грудев.

„Всички говорят колко е важен туризмът. Ние предлагаме нещо конкретно – 40 млн. лева да бъдат заделяни годишно от държавния бюджет за имиджова реклама на България в чужбина, при условие, че туристическият бизнес внася ежегодно също 40 млн. лева за реклама”, посочи Каролев.

Владимир Каролев представи по сектори предизборната управленска програма на НДСВ до 2013 г., която е озаглавена „Живот по правилата – политиката, от която се нуждае България”. 

 





Ключови думи: магистрала, приоритети, Бургас, НДСВ, Владимир Каролев, Тракия, Черно море,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |