В новините
 
29.06.2009 13:42   Новината е видяна 3788 пъти
Крадци на храсти се появиха в Бургас

Само седмица след засаждане на дълготрайна декоративна растителност по ул. „Цар Симеон I”, експерти от отдел „Озеленяване” в Община Бургас установиха, че броят на растенията мистериозно намалява. На мястото на доскоро посадените красиви декоративни храсти в момента зеят дупки.

     Предпочитано време за посещение на тайнствените „любители” на храстовидната флора са късните часове на нощта, а любимите им растения са иглолистната почво-покривна растителност и храстите от вида Юка /Yucca/. Юката, известна още като палмова лилия, произхожда от Средна Америка и е предпочитана от любителите на стайна растителност поради своята устойчивост, лесно отглеждане и красиви цветове с приятен аромат.

     Освен кражбата на храсти, експертите от отдел „Озеленяване” констатираха още, че гнездата на новозасадените дървета по улицата са се превърнали в своеобразни кошчета за боклук, цигарени фасове и кучешки екскременти.

     Община Бургас призовава за пореден път гражданите да пазят растителността и да изхвърлят отпадъците на предназначените за това места, ако искат да живеят в красив и зелен град. 

 





Ключови думи: растителност, Озеленяване, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |