В новините
 
30.06.2009 09:05   Новината е видяна 2285 пъти
Бургазлии ще връчат на кмета на града подписка за вело и пешеходна алея

На 30 юни (вторник) в 10.00 часа, неформална група от граждани на Бургас ще връчи на кмета на града Димитър Николов подписка за вело и пешеходна алея, която да свързва к-с „Меден Рудник” с централната градска част. Сборният пункт е в 9.30 ч. на терасата в Морската градина в Бургас, от където ще тръгне велошествие до Общината.

     Изграждането на такава алея ще осигури спокойно и безопасно придвижване на пешеходците и велосипедистите от и до най-големия жилищен квартал в Бургас. Идеята се подкрепя от ПП „Зелените” и от Сдружение „Велоеволюция”.

     Придвижването от к-с „Меден Рудник” до другите части на града е невъзможно за велосипедисти и пешеходци, поради натоварения трафик и липсата на подходяща инфраструктура. Положението е сходно и в другите бургаски квартали.

     „Силно се надяваме инициативата да се разшири не само за вело и пешеходна алея от Меден Рудник до централната градска част, а такава инфраструктура да бъде изградена в целия град. Искаме вело алеи да свързват всички точки на Бургас и да има специално изградени велопаркинги. Мислим, че тази идея трябва да залегне от сега в плановете на Община Бургас. Заедно можем да направим един по-чист, уютен и по-безопасен град. Ние–гражданите сме тези, които могат да променят нещата, които не ни се харесват.” - споделят организаторите.    

Ключови думи: Бургас, вело, пешеходна, Меден Рудник, градска, алея,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |