В новините
 
04.07.2009 11:05   Новината е видяна 10195 пъти
Пламен Орешарски откри митница и ГКПП на пристанището в Царево

Финансовият министър Пламен Орешарски откри  митница и граничен пункт на пристанището в Царево. С това процесът на отдаване на собствеността върху порта  от държавата на общината, започнал преди 2 години, завърши, каза той. Разкриването на пункта дава възможност за ново развитие на пристанището и общината, коментира Пламен Орешарски. Създадени са 30 допълнителни работни места. Когато има воля, държавата и общините могат да работят добре и този пункт е пример в тази посока, допълни Орешарски.
 

Пунктът е разкрит на основание на заповед  на министъра на финансите от 19 декември 2008 г. и ще обслужва най-южното пътническо яхтено пристанище в България.

Митнически пункт Царево ще даде възможност преимуществено да се обработват корабите с нетърговска цел, които напускат или навлизат в българските териториални води. На откриването освен Пламен Орешарски присъстваха и директорът на Агенция „Митници” Христо Кулишев, както и главен комисар Красимир Петров – директор на Главна дирекция „Гранична полиция”. Откриването бе организирано от община Царево, а кметът на града Петко Арнаудов пръв приветства официалните гости и гражданите. Той изрази своето задоволство, че след Балчик, Варна и Бургас, Царево става четвъртата морска врата на Европа с митнически пункт със собствен печат и граничен контролно-пропускателен пункт.




Ключови думи: Пламен Орешарски, граничен пункт, Царево,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |