В новините
 
06.07.2009 11:42   Новината е видяна 6526 пъти
Приключи кампанията „Пролетно зарибяване”

От  началото на риболовния сезон са продадени  над 157 000 любителски билета
Кампанията „Пролетно зарибяване” на българската марка бира Ариана приключи. Тя стартира в средата на април, непосредствено след налагане на забраната за риболов, по време на размножителния период на рибите. От началото на кампанията до момента са пуснати около 2 тона шаран в осем водоема на територията на страната. 
С инициирането на кампанията „Пролетно зарибяване”  Ариана подкрепя възстановяването и обогатяването на рибното многообразие в нашите реки и язовири. Българската марка бира следва добрите традиции на едно от най-масовите хобита сред българите – любителския риболов. Според данни на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) от началото на риболовния сезон, който беше открит на 05 юни до края на месеца в страната са продадени общо 157 486 билета за любителски риболов. От началото на годината у нас са написани 1418 наказателни акта за установяване на административно нарушение, като от тях са издадени 1076 наказателни постановления. 548 от актовете са изготвени в периода на забрана през пролетта на 2009. 

Инициативата „Пролетно зарибяване” се извършва от Ариана и протича извън рамките на годишните зарибявания, които Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури извършва на територията на страната. В рамките на акцията са зарибени язовир Мандрата край Бургас, река Камчия до Варна, яз. Дъбника до Враца, река Дунав до Русе, яз. Горни Дъбник в близост до Плевен, река Янтра между Велико Търново и Габрово, яз. Тича до Шумен и река Струма – Благоевград.




Ключови думи: риболовния, любителски, зарибяване, риболов, рибарство, аквакултури, река,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |