В новините
 
08.07.2009 15:18   Новината е видяна 5405 пъти
Първото кино в Бургас факт през 2010 г

Седем кинозали върху 2500 квадратни метри, боулинг, детски център, виенска сладкарница, спортен бар тип пъб, дискотека, фитнес клуб са само малка част от изненадите, които крие новият проект за открит мол “Странд”. Концепцията за бъдещия търговски център, който ще отвори врати в края на 2010 година непосредствено зад строителния хипермаркет “бауМакс”, беше представена официално вчера от Мариела Остенд, инвестиционен директор във фирмата инвеститор ZBS.
“Черноморски фар” първи писа за атрактивния проект и го нарече местната “Шанз Елизе” заради новия стил на живот, който ще наложи на бургазлии.
Засега инвеститорът пази в тайна новите брандове, които ще стъпят не само за първи път в града, но и в страната, тъй като тепърва се финализират договорите с тях. Само преди месец компанията  ZBS получи строителна виза от общината, а до дни ще бъдат ясни резултатите от първия тур за избор на фирма изпълнител. В конкурса участват три бургаски фирми и 9 от страната. Общата застроена площ на открития мол ще е близо 50 хиляди квадратни метра. Предвидени са магазини за обзавеждане, аксесоари за дома, компютри и електроника, мода, както и аптека и банка. Според  Мариела Остенд наемите в „Странд” ще са с около 30% по-ниски в сравнение със средните за страната.
“Не мисля, че има пренасищане от качествени проекти за молове. Тези търговски центрове, които имат добри концепции и в момент на криза жънат печалби”, категорична е Остенд.
Тя се надява фирмите, които ще влязат в града ни чрез „Странд”, изцяло да променят концепцията на бургазлии за пазаруване най-вече със своите горещи намаления в средата на всеки сезон. Над 60% от търговските площи са запазени от няколко големи вериги, които търсят обекти над 1000 квадрата.
„Странд” е проектиран от GMW Architects.  Мекият крайморски климат на града стои зад идеята на проектантите да разположат търговските площи около три пешеходни зони, пресъздаващи атмосферата на централна търговска улица.
Този тип търговски центрове  са екологично по-ефективни, тъй като консумират по-малко електроенергия от традиционните ‘затворени’ молове.  Друго съществено предимство е техният лайфстайл фокус – голяма част от площите са заделени за развлечения и услуги.  Пешеходните алеи са място, където бургазлии могат да се насладят на почивката си.  Предвидени са навеси, които да предпазват от дъжд и да дават убежище от летните горещини. Тази нова за България концепция вече привлече вниманието на голям брой международни търговски вериги и получи признание на международното изложение MAPIK в Кан. Целта на инвеститорите е центърът да отвори врати през ноември 2010.
ZBS е създадена през 2005 година от двама бивши директори от лондонското Сити с оглед нарастващия интерес към България, преди нейното присъединяване към ЕС. В началото дейността на компанията е в сферата на събиране на портфолио от български недвижими имоти за лондонски финансови институции.
Основните проекти днес у нас на фирмата са създаването на „Странд” търговски центрове в Бургас и Хасково. ZBS е съвместна собственост на българката Мариела Остенд и британеца Дейвид Кауърд.

www.strand.bg
www.zbs.bg
Ключови думи: център, проект, търговски, Остенд, Странд, проекти, молове, бургазлии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |