В новините
 
13.07.2009 07:34   Новината е видяна 4287 пъти
ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
Вчера около 19.45 ч., на ул. Ст. Караджа, Габрово, на изхода на града в посока Севлиево, е възникнало ПТП с автобус "Отокар Навиго", използван за превоз от плевенска фирма. Водачът – И. А., 50-годишен от с. Гиген, движейки се по еднопосочен двулентов път, с несъобразена с пътните условия скорост /мокра настилка/, след извършване на маневра “изпреварване”, при излизане от ляв завой, губи контрол над автобуса. Превозното средство се преобръща на дясна страна и напуска платното в ляво по посока на движението, като спира в разделителната ивица. На място е загинал 58-годишен пътник от Гулянци. Ранени: 45-годишна жена от Плевен /с охлузни рани по тялото, след оказана й медицинска помощ е освободена/; 9-годишно момиче от Плевен /настанено в ХО на МБАЛ-Габрово с комоцио и лека коремна травма/; 53-годишна жена от гр. Койнаре /настанена в ХО на МБАЛ-Габрово с фрактура на шесто ребро и натъртване на дясното рамо/; 11-годишно момче от София /с порезна рана на дясната ръка и охлузни рани главата, гърба и десния крак, след оказана му медицинска помощ, е освободено/; 42-годишна жена от с. Умаревци, общ. Ловеч /настанена в ХО на МБАЛ-Габрово с фрактура на лявата китка и натъртвания/; 43-годишна жена от Плевен /настанена в ХО на МБАЛ-Габрово с мозъчен хематом и комоцио/; 9-годишно момче от Плевен /с оток на дясната буза, след преглед е освободено/; 23-годишно жена от София / настанена в ХО на МБАЛ-Габрово с комоцио и фрактура на долната челюст/, и водачът на автобуса /настанен в ортопедичното отделение на МБАЛ-Габрово с фрактура на таза/. Няма опасност за живота на пострадалите.
Водачът е изпробван за употреба на алкохол – техническото средство “Алкотест Дрегер” отчита отрицателен резултат. Взета му е и кръвна проба за химически анализ.
На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

ПЛЕВЕН. На 11 юли около 9.25 часа на улица в град Кнежа 76 годишен велосипедист – местен жител, изпреварва паркиран вдясно по посока на движението «ВАЗ» и се удря във вратата, когато шофьорът - 75 годишен плевенчанин, слиза от автомобила. С фрактура на черепа и счупени четири ребра и китка на ръката пострадалият велосипедист е настанен за лечение в Нервохирургическо отделение на Плевенската болница. Животът му е в опасност. За изясняване на обстоятелствата около произшествието е образувано досъдебно производство.

ПАЗАРДЖИК. Петима са пияните шофьори задържани от органите на реда през изминалите два дни в област ПАЗАРДЖИК.  Един от тях предизвика и пътен инцидент. В петък автопатрул на РУМВР-Панагюрище спрял за рутинна проверка лека кола „Деу”, управлявана от Л.Р.-50г., жител на панагюрското село Попинци. След направения алкотест се установило, че мъжът шофира с 2.42 промила концентрация на алкохол. Напълно идентични са и случаите с К.Г.-20г. от с.Мало Конаре, Т.К.-39г. от Пазарджик и Т.Н.-22г. от Велинград. При тях „дрегер”-ът отчел концентрация на алкохол съответно 1.77, 2.94 и 1.23 промила. Снощи около 19.00ч. в Пещера 62-годишният пещерец З.И. се блъснал с „Опел”-а си в паркирано „Рено”. На местопроизшествието пристигнал екип на „Пътна полиция”, който установил, че мъжът е зад волана със „скромните 3.03 промила. И петимата водачи са задържани в арестите на полицейските управления в областта. Срещу тях са образувани две бързи и три незабавни полицейски производства.

БЛАГОЕВГРАД. На 11.07.09 г., около 15.52 ч., на път ІІІ 106, на около 4 км. след ГКПП-Станке Лисичково, л.а “Пежо -306”, управляван от 19-годишен мъж от Благоевград, губи управление на автомобила на десен завой с наклон, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в предна лява гума на товарен автомобил “Волво”, теглещ ремарке Kassbohrer,управляван от албански гражданин  на 58 г. В резултат на  удара леката кола се завърта обратно по посоката на движението и се спира в дясно, в еластичната ограда на пътя. Возещият се на задната седалка 20-годишен мъж от  Благоевград, изпада от автомобила и загива на място.
            Случаят се разследва от РУ на МВР -Благоевград.




Ключови думи: посока, катастрофа, катастрофи,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |