В новините
 
16.07.2009 13:05   Новината е видяна 3945 пъти
Село Маринка празнува 100-годишен юбилей

С тридневни тържества ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей на бургаското село Маринка. Празничното честване започва на 17 юли, когато православната църква почита Света Марина, със сутрешна литургия в селската църква "Свети Дух" от 08.00 часа. В 10.00 часа със свои изпълнения ще се представят възрастните хора от пенсионерски клуб "Детелина", а половин час след това към параклиса "Света Марина" тръгва литийно шествие. В края на деня местни певчески формации ще се изявят в двора на училището /20.30 часа/.

18 юли ще е наситен със спортни събития. В 09.30 часа ще започне състезание по колоездене, а в 10.30 часа в селския парк ще се проведат народни борби. Съботният ден отново ще завърши с концерт в двора на училището /20.30 часа/.

Кулминацията на честването ще бъде на 19 юли /неделя/, когато жителите на Маринка ще посрещат официални гости от 10.00 часа до параклиса "Света Марина". В 10.30 часа пък започва атрактивно състезание по мотокрос в два класа - до 85 и до 400 кубически сантиметра.

Село Маринка е основано през 1909 г. Първоначално се е наричало Карагьозлер /Черноочене/. Първите заселници са се занимавали основно със земеделие. През Маринка е преминавал важен път, по който са превозвани дървени въглища от Странджа до пристанището на брега на местността "Ченгене скеле", която се намира съвсем близо до селото.




Ключови думи: С тридневни тържества ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей на бургаското село Маринка. Празничното честване започва на 17 юли, когато православната църква почита Света Марина, със сутрешна литургия в селската църква "Свети Дух" от 08.00 часа. В 10.00 часа със свои изпълнения ще се представят възрастните хора от пенсионерски клуб "Детелина", а половин час след това към параклиса "Света Марина" тръгва литийно шествие. В края на деня местни певчески формации ще се изявят в двора на училището /20.30 часа/. 18 юли ще е наситен със спортни събития. В 09.30 часа ще започне състезание по колоездене, а в 10.30 часа в селския парк ще се проведат народни борби. Съботният ден отново ще завърши с концерт в двора на училището /20.30 часа/. Кулминацията на честването ще бъде на 19 юли /неделя/, когато жителите на Маринка ще посрещат официални гости от 10.00 часа до параклиса "Света Марина". В 10.30 часа пък започва атрактивно състезание по мотокрос в два класа - до 85 и до 400 кубически сантиметра. Село Маринка е основано през 1909 г. Първоначално се е наричало Карагьозлер /Черноочене/. Първите заселници са се занимавали основно със земеделие. През Маринка е преминавал важен път, по който са превозвани дървени въглища от Странджа до пристанището на брега на местността "Ченгене скеле", която се намира съвсем близо до селото.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |