В новините
 
21.07.2009 05:41   Новината е видяна 5372 пъти
Солени ветрове ще завеят от „Охлюва” в петък и събота

За първи път в Бургас ще се състоят летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”. Те са организирани от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда” и читалище „Фар” с подкрепата на община Бургас.
Гости на празниците ще бъдат инициаторите на творческата среща "Морски струни" в Несебър - Живка и Иван Ненкови, арт-директорът на "Бардфест Ловеч" Милен Тотев, организаторът на Софийските празници на авторската песен Димитър Христов, организаторът на "Есенни бардове" Разград - Надя Денева, главният секретар на Съюза на българските композитори Стефан Илиев.
Гражданите и гостите на Бургас ще имат възможност да чуят и видят изпълнители с различна творческа физиономия, със свое място в палитрата на българските поети с китара. Сред тях са Славимир Генчев, Ивайло Диманов, Светлана Йонкова, Бойко Георгиев, Румен Спасов и Даниела Пенева, Красимир Кунчев, Румен Николов, Людмил Стойнов,  Красимир Йорданов,  Геновева Цандева, Иво Георгиев, Данчо Йорданов, Иван Шанса от Айтос.
Конкурсът ще има и участие от чужбина в лицето на  Майк Блек от Великобритания. Бургаските бардове ще бъдат представени от популярните Атанас и Светлана Стоянови, Емил Ангелов, Невен Кидеров, Митко Таралежков, Георги и Надя Георгиеви, Веселин Щерев и Христо Граматиков.
Празниците ще се състоят два последователни дни на сцена „Охлюва” - на 24 и 25.07.2009 година /петък и събота/.
Организаторите са дали название на конкурсната програма „Срещу вятъра”. Тя ще започва и двата дни от 16.30 часа.
От 19.30 часа на 24 юли /петък/ ще прозвучат избрани песни на морска тематика “И това наричаме море”, а от 19.30 часа на 25 юли /събота/ е предвиден гала-концертът, на който ще прозвучат наградените песни, както и най-доброто от други изяви на бардовете.
Отличените автори ще бъдат наградени.




Ключови думи: Бургас, празници, песен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |