В новините
 
22.07.2009 11:25   Новината е видяна 5863 пъти
Център за бизнес идеи създадоха в МТ&M Колежа

Новата структура има за цел да усъвършенства уменията на студентите в писане на проекти и финансирането им по европейски фондове и програми

Център за разработване на бизнес идеи създадоха в Софийския Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинт. Той се казва „ЕВРИКА” и има за цел да усъвършенства уменията на младите хора в разработването на проекти и търсене на източници за тяхното финансиране, съобщи Антоанета Кирова, заместник-ректор на висшето училище. Центърът е отворен за всички студенти, завършили втори курс, добави тя.

Днес е втората сбирка на новосформирания Център в МТ&М Колежа. Оказва се, че дори и през летните месеци, когато семестърът е свършил, много от нашите възпитаници имат желание да се срещат, да обсъждат идеи и да се учат на практика как се кандидатства по европейските фондове и програми, казаха от ръкодството на висшето училище.

На първата сбирка, която се проведе в началото на юли, повечето от студентите са проявили интерес към Оперативните програми на ЕС за развитие на селските райони, човешките ресурси и увеличаване конкурентоспособността на българските предприятия. В процес на разработване е и конкретна бизнес идея за развитие на туризма в Белоградчик, обясни Антоанета Кирова. Според нея, студентите са готови да проучат и историята на манастирите в страната, след което да издадат професионален туристически гид на български и английски език.

Извън допълнителната заетост през лятото и практическото обучение на студентите, Центърът за бизнес идеи ще издава и Сертификати за научно-изследователска дейност, каза доц. д-р Ана Хубанова, директор на висшето училище. Те, заедно с лицензите на Microsoft за компютърна грамотност и стажовете по Програма „Еразъм” в престижни европейски университети, разширяват професионалните умения и компетентност на нашите студенти и ги правят още по-конкурентни на пазара на труда, добави тя.

Центърът за бизнес идеи е третото самостоятелно звено в Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинт. Тази пролет във висшето училище бе създадена Академия за студентска практика и мобилност на стажантите по „Еразъм”, а през юни 2008 г. - Академия за информационни технологии, в която се предлага безплатно обучение в най-масовите офис програми на Microsoft на английски език.






Ключови думи: бизнес, проекти, обучение, студенти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |