В новините
 
22.07.2009 11:27   Новината е видяна 5317 пъти
Бургас с нова детска площадка за 100 000 лв.

Възстановена детска площадка ще радва стотици деца и техните родители в Бургас. Тя е на стойност 100 000 лв. и е дарение от търговска верига „Билла България”. Площадката се намира на бул. „Тодор Александров” в ж.к. „Братя Миладинови” /до магазин „Билла”/.
    Реновираният детски кът ще бъде официално открит утре /23 юли/ от 11.30 часа от кмета на Община Бургас Димитър Николов и Венцислав Чолаков – финансов директор на „Билла България”.
За настроението на най-малките гости – децата от квартала ще се погрижат връстниците им от детска градина „Вълшебство” и детска вокална група „Малките сезончета”.
Вместо старите катерушки сега на мястото на площадката са монтирани две комбинирани детски съоръжения с пързалки и една нова люлка. Около тях са поставени 3 нови пейки, кошчета и една беседка.
При поставянето на детските съоръжения са спазени изискванията на Община Бургас те да отговарят на нормите за безопасност и да бъдат положени върху специално гумирано покритие, предпазващо децата от нараняване при игра. Това запазва наложената от Общината практика изградените на нейна територия детски площадки да бъдат съобразени с най-съвременните стандарти на Европейския съюз за сигурност.
Пространството около съоръженията е благоустроено и обновено с нова декоративна растителност, за свежестта на която ще се грижи специално монтирана поливна система. Алейната мрежа е изцяло обновена, а осветлението на площадката е решено с монтирането на 11 бр. нови осветителни тела.
По този начин реконструираното място за игра е готово да посрещне своите гости с изцяло обновен и приветлив вид.






Ключови думи: детска площадка, Билла, детски, Община Бургас, деца, площадка, съоръжения,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |