В новините
 
24.07.2009 10:44   Новината е видяна 10732 пъти
Общинарите в Бургас пак започнаха скарании

Удължиха работното време на ресторантите – до полунощ
Работата на Общинския съвет в Бургас се превърна в едно нескончаемо шоу, ръководено от няколко души, които дотолкова се вживяха в главните си роли, че  за нищо на света не биха млъкнали, както и не биха допуснали нормалните съветници да започнат нормално работа.
Очакванията, че след парламентарния вот страстите ще се уталожат и ще се установи делови дух в залата, се развенчаха още в първите минути, когато тръгна последната сесия преди отпускарския август.
 
Настроението от приема на новите колеги бързо беше помрачено. Това са Роза Желева, зам.директорка на механотехникума, Костантин Луков – досегашен шеф на общинската полиция ( постът му в кметската администрация временно се поема от заместника му Веселин Василев, но по наши данни Василев ще стане титуляр, защото кметът го харесвал повече от Луков предвид скромния и сговорчив характер – б.р.), рапърът Антон Берданков – тримата от ГЕРБ и Ивайло Стаматов от АТАКА. Те смениха Галя Милева, Стоян Гюзелев, Иван Вълков от ГЕРБ и Стоян Иванов от АТАКА.
Четворката пристъпи развълнувана за клетвата, после всичките усмихнати и ведри и се ръкуваха с кмета и шефката на ОбСнежина Маджарова. С това нормалният тон в залата приключи. Маджарова още с първата точка показа неприятния си нрав, когато умишлено не допусна гражданина Георги Дражев да направи 5-минутно изказване. Човекът се беше записал предварително по съответната точка – гласуване на нови членове в постоянните комисии, но така и не можа да развие тезата си, защото Маджарова го апострофираше при всеки опит да започне някакво изречение. Тя нервно държеше секундарника и в момента, в който изтекоха минутите, му спря микрофона. 
Последваха обичайните хапливи реплики на Ваклин Стойновски, който се оказа  обиден, че още в самото начало на този ОбС не бил допуснат като член на комисия и бил дискриминиран. Кандидатурата му беше издигната от Георги Манев – негов стар враг, но не от искрени пориви, а за да си направи експеримент как всички останали ще го отритнат за кой ли път. Мнозинството обаче го избра и го вкара като член на комисията по общинска собственост  заедно с Костантин Луков.
Роза Желева намери място в комисията по култура и образование, Владимир Павлов от СДС стана зам.председател на комисията по ТСУ, а новият й член е Евгетия Попеску от ГЕРБ.  Пак Роза Желева стана член на комисията по здравеопазване, а д-р Антонио Душепеев неин председател.
Малко по-късно съветниците преминаха към дискутиране на докладна от ГЕРБ в защита на асоциацията на ресторантьорите, за която обаче се оказа, че  изобщо не е регистрирана, а в ръководството й влизат лица, които стопанисват заведения с най-много актове за нарушения на работното време и вдигане на шум.
Само АТАКА и част от БСП беше против промените в наредбата за удължаване на работното време, но мнозинството не се съобрази и гласува за заведения, които се намират в жилищни сгради да работят от 7 сутринта до 23 часа вечерта, останалите от 6 сутринта до 24 през нощта. Част от БСП също не се съгласи с тези изменения. ( какво говореха съветниците предния ден по тази тема четете на стр.2-3). В кулоарите на залата за всички стана ясно, че между ресторантьорите и ГЕРБ е имало сделка. Всички протестиращи, без изключение, провеждаха предизборна агитация за Бойко Борисов в своите заведения, където висяха и плакатите на тази партия. Сега просто им се връща жеста. Още повече че оттук нататък почва подготовката за местните избори, а този бранш в Бургас е сред най-многолюдните.


http://www.desant.net/show-news/18719/





Ключови думи: Бургас, Костантин Луков, ГЕРБ, Маджарова, Желева, заведения,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |