В новините
 
24.07.2009 10:48   Новината е видяна 4361 пъти
Нова художествена галерия в Бургас - 13-тото стъпало влизане в изкуството

Една нова арт галерия в Бургас, с “фаталното”  за някои  име “13-тото стъпало” отвори врати за почитателите на фотографията, изящните и приложни изкуства.

Тя се намира на ул.”Александровска “ 78 и наистина, за да стигне до нея човек, трябва да  слезе по 13 стъпала.
Амбициозният проект е идея на тримата собственици Любомир Колдамов, Методи Иванов и Пламен Тодоров, които се надяват новата галерия да се превърне в място за нестандартните вдъхновения на творците желаещи да изразят себе си.

На 20 юли фотографската гилдия в морския град избра това пространство, за да подреди 37 фотографии на 24 автори от Бургас и страната. “Синьо” е озаглавена цялостната изложба. Това е четвъртата фотографска изложба, организирана от сдружението на бургаските фотографи – БФО /Бургаско фотографско общество/.

Доц. Стефан Белишки, който е член на Асоциацията на реставраторите в България, пристигна специално за откриването. На изложбат присъстваха кметът на Община Бургас г-н Димитър Николов, общински съветници, интелектуалци и любители на фотографското изкуство.

Лятото е сезона когато морето и небето са наситени в най – ярки и различни нюанси на синьото. Синият цвят прави хората щастливи. Той е цвета на мечтите и вълшебствата. Може би затова имаше толкова млади и усмихнати зрители в изложбената зала. Представени са фотографии от България и остров Санторини в Гърция.
Бургазлии и гости на града могат да видят изложбата до края на юли.

http://factor-bs.com/news-9922.html





Ключови думи: галерия, фотографии, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |