В новините
 
24.07.2009 15:48   Новината е видяна 9686 пъти
Валери Симеонов: Клиентелизмът победи в Бургас

Всички ресторантьори, които искат да удължат работното си време до полунощ агитираха на този вот за ГЕРБ, сега ГЕРБ им връща услугата, казва неформалният лидер на АТАКА в ОбС
- Г-н Симеонов, надявахме се след уталожване на страстите от преминалата вече кампания за НС, партиите да подтиснат у себе си егоизма и да потръгне работата на местно ниво. Вместо това отново, вече два часа  слушаме в залата на ОбС безпредметни нападки и обиди, точките в дневния ред са близо 100. Защо е така?
 
- Защото някои хора не участваха в тази предизборна кампания, нямаха възможност за публична изява и са набрали доста излишна енергия. Чудят се как да я компенсират. Визирам Ваклин Стойновски и неговите безсмислени изказвания.
- Покрай оплакванията му, че е „дискриминиран“ от членство в постоянните комисии той беше подложен на експеримент – да се провери колко души биха гласували за него. И този експеримент го направи член на една от водещите комисии – по общинска собственост, а вие бяхте игнориран като кандидат. Г-н Стойновски стана фаворит.
- В очите на слепите може би. Той  влезе в една постоянна комисия и сега съм сигурен, че тая комисия ще заседава постоянното без един човек, защото моделът му – неговият и на още един човек в ОбС – Георги Иванов, е един и същ. Те ходят на такива обществени места само, ако имат личен интерес. Ще го отстранят след няколко поредни отсъствия.
- Чувствате ли се игнориран, г-н Симеонов?
- Нека да не забравяме, че съм собственик на една от големите кабелни мрежи в страната и една от най-рейтинговите програми. Гледам на моята работа в Общинския съвет като отговорност  и ако не са ме избрали, то е защото, са притеснени от мен. Но няма драма, защото мога да бъда и от другата страна на барикадата – откъм медийната. Освен това никой не може да ми забрани да прегледам документи, когато става дума за защита на гражданския интерес. Аз съм общински съветник.
- Видяхме един от активистите на АТАКА Диян Стойков (който беше обиден, че не е в челните позиции на листата за НС) да предлага за председател на въпросната комисия не Вас, а Димчо Грудев. Има ли разнобой в групата?
- Голяма част от точките в дневния ред се обсъждат в групата ни предварително, но има и такива, за които не е нужно да имаме пълен консенсус. Всеки има право да издига кандидатури и да отстоява тези.
- Ще се запази ли целостта й? От другите партии, където има доста заможни хора с бизнес, положиха известни усилия да примамят някои ваши хора. Факт е, че повечето ви членове имат скромни доходи и това е шансът им да подобрят материалното си състояние? 
- Въпрос на личен избор. Всеки сам да реши дали може да отстоява последователно принципите на АТАКА и да си подреди приоритетите в живота. Да, при нас имаше известен разнобой по време на изборите. И ако някой е недоволен – прав му път. За мен интересите на гражданите са над всичко. И компромиси не правя. Направих своя личен анализ на резултатите от тези избори и го заявих пред медиите. Никоя друга партия не направи такъв прецезен и коректен жест към българския избирател. ГЕРБ и първа сила и ние имаме големи очаквания от новото правителство и мнозинството в НС.
- Виждаме доста протестиращи ресторантьори пред залата – искат да им се удължи работното време до полунощ. ГЕРБ ги подкрепя. Вие склонни ли сте да преразгледате старото си становище или ще настоявате да си остане 22,00 часа.
- Защо да променяме позицията си – защото няколко души искат да реализират приходи за сметка на всички останали граждани, които искат нощем да спят. И има нещо друго, което е също много непочтено. Във заведенията на всичките тези, които ги виждате отвън бяха разлепени плакатите на ГЕРБ за изборите. Сега ГЕРБ внася докладната да удължим работното им време. А тази докладна е подадена от несъществуваща асоциация – без регистрация. Това са хора като собственикът на кафето пред Унисона-а, който е в пълно нарешение на наредбата за разполагане на маси и столове, на заведението ВИП и т.н. Това е крещящ клиентелизъм, той очевидно е победил.
- Да, но устройвайки дребния и среден бизнес Йоан Костадинов спечели два мандата – с подкрепата на  сергиите и такива заведения. Защо не помислите за идващите местни избори?
- Аз имам принципи и не ме интересува изобщо дали се харесвам на определени браншове или гилдии, за които частната полза е над обществената.

Интервюто е взето в четвъртък, по време на сесия, в почивката до обед, когато общинските съветници все още не бяха стигнали до същинската част от своята работа и се занимаваха с промените в състава на постоянните комисии след като в НС заминаха четирима техни колеги – Галя Милева, Стоян Гюселев и Иван Вълков от ГЕРБ и Стоян Иванов от АТАКА, а местата им трябваше да се попълнят от влезлите след тях съгласно закона

http://www.desant.net/show-news/18722/






Ключови думи: ГЕРБ, АТАКА, Стойновски, комисия, избори,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |