В новините
 
27.07.2009 06:29   Новината е видяна 5960 пъти
В Несебър студенти от Национална спортна академия ще протестират
Недоволство днес ше изразят студентите от Национална спортна академия, които в момента са на редовни учебни знятия в базата на Националната спортна академия в Несебър. Протестът ще се състои в 9 часа и е във връзка с намеренията на кмета на Несебър Николай Димитров да отнеме чрез сила терени - собственост на Спортната академия, съобщи за Агенция „Фокус” зам.-ректорът на  Национална спортна академия Кирил Андонов.
Студентите водени от ръководството на НСА и преподаватели ще направят жива верига, за да възпрепятстват навлизането на булдозери в района на базата.
Територията е публично-държавна собственост много отдавна. Предишният кмет Николай Трифонов самоволно актува без правно основание тази публично-държавна собственост в общинска, за да може да започне да я раздава, обясни Кирил Андонов.
НСА води дела, има и обезпечителна заповед от Касационния съд, в която се казва, че до момента на решаване на проблемния спор не може никой да извършва каквито и да е действия на тази територия. Въпреки това в петък, 24 юли Николай Димитров е издал заповед  Национална спортна академия да освободи част от заеманата от нея територия до понеделник сутрин.




Ключови думи: Недоволство днес ше изразят студентите от Национална спортна академия, които в момента са на редовни учебни знятия в базата на Националната спортна академия в Несебър. Протестът ще се състои в 9 часа и е във връзка с намеренията на кмета на Несебър Николай Димитров да отнеме чрез сила терени - собственост на Спортната академия, съобщи за Агенция „Фокус” зам.-ректорът на НСА Кирил Андонов. Студентите водени от ръководството на НСА и преподаватели ще направят жива верига, за да възпрепятстват навлизането на булдозери в района на базата. Територията е публично-държавна собственост много отдавна. Предишният кмет Николай Трифонов самоволно актува без правно основание тази публично-държавна собственост в общинска, за да може да започне да я раздава, обясни Кирил Андонов. НСА води дела, има и обезпечителна заповед от Касационния съд, в която се казва, че до момента на решаване на проблемния спор не може никой да извършва каквито и да е действия на тази територия. Въпреки това в петък, 24 юли Николай Димитров е издал заповед НСА да освободи част от заеманата от нея територия до понеделник сутрин.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |