В новините
 
01.10.2004 07:35   Новината е видяна 5196 пъти
Научно-образователно ЕКСПО"2004
По време на Есенния технически панаир в Провдив - ЕСЕН"2004 г. се организира Научно-образователно ЕКСПО "Българските университети и технологични инкубатори - център на иновационни ИТК разработки".

Организатори на изложението са Агенцията за развитие на съобщенията и на информационните и комуникационни технологии, UNDP и ING България.

Авторитетно жури от представители на Агенцията за развитие на съобщенията и ИКТ, на UNDP, ING България, Министерство на образованието и съветника по ИТ на министъра на държавната администрация определи проектите, регистрирани за участие в Третия конкурс-изложба за разработки на български студенти, преподаватели и научни работници в областта на информационните и комуникационни технологии, които получават възможността да се представят безплатно на изложението.

От всичките, 30 на брой регистрирани за участие проекти, 10 разработки са предложени от БСУ. А от одобрените от комисията 12 проекта за изложението, 2 са на БСУ.

Ръководител и на двата проекта за Научно-образователното ЕКСПО"2004 е проф. д.т.н. инж. Андон Лазаров.

Темите на одобрените проекти са :

1. "Програмно осигуряване на радиолокационна система с обратима синтезирана апаратура", разработка на м-р инж. д-р Чавдар Минчев, серж.к-т Добрин Махлянов от НВУ "В. Левски", Шумен и Нанка Кузманова - студентка IV курс, специалност КТТ на ЦИТПН в БСУ.

2. "Автоматизирана система за управление и индикация на остатъчното време на светофарния сигнал", разработка на инж. Марко Иванов и инж. Янчо Стоянов, специалисти в отдел ИО на БСУ, инж. Пламен Ангелов, асистент в ЦИТПН на БСУ и Ивелина Костова, студентка III курс, специалност КТТ на ЦИТПН в БСУ.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |