В новините
 
28.07.2009 08:14   Новината е видяна 5362 пъти
Моряшка фланелка и песнопойка на всеки с билет за „Бургас и морето”

Всеки, който закупи билет за музикалния фестивал „Бургас и морето”, ще получи на влизане в Летния театър моряшка фланелка и песнопойка с текстовете на участващите в тазгодишната конкурсна програма песни.
Новината бе съобщена по време на пресконференция от директора на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността” при Община Бургас Весела Йорданова и директорът на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти” Михаил Куцев. На 27 юли те анонсираха акцентите и новостите в 27-то издание на „Бургас и морето”, заедно с други двама члена на организаторския екип - Гергана Илиева от Община Бургас и Тони Димчева от „Стефкос Мюзик”.

Новости в 27-то издание на БУРГАС И МОРЕТО:

► Моряшки тениски
Тази година организаторите ще раздадат на всички гости в Летния театър на Бургас моряшки тениски – 2500 на брой. Зрителите трябва да сложат тениските, след като им бъде даден знак, по време на телевизионното излъчване на фестивала. За втора поредна година „Бургас и морето” ще се предава пряко по БТВ на 1 август, когато ще се проведе конкурсната програма. Втората вечер /2 август/ ще бъде записана и излъчена по БТВ през септември.

► Песнопойки
Със закупуването на билетите всеки зрител ще получи книжка с текстовете на 15-те песни, класирани за финала, за да запее заедно с изпълнителите любимите си песни.

► Концерт на SNAP
Рецитал на 1 август ще изнесе популярната група SNAP. Те ще разтресат сцената на Летния театър с най-големите си хитове, докато тече гласуването на жури и публика за най-добрите песни от конкурсната програма.


► Концерт на Васил Найденов
На 2 август, след изпълнението на трите песни-победителки от “Бургас и морето” 2009, Васил Найденов ще изнесе рецитал. Публиката смело може да очаква уникално шоу, защото самостоятелна концертна изява с най-големите си хитове и акомпанимент на оркестър Васил Найденов не е имал от много години. Бандата, която ще свири заедно с него, е „Горещ пясък”.

► Най-голямото надпяване
По време на втората фестивална вечер на няколко места в Бургас – Часовника, площад „Тройката”, пресечката на ул. „Богориди” с ул. „Цар Симеон I”, Терасата в Морската градина и до Летния театър,  ще се поставят монитори за караоке, на които в реално време едновременно ще се запее една от емблематичните песни както за “Бургас и морето”, така и за града - “Ах, морето”. На екраните ще се излъчва и случващото се в Летния театър. Надпяването ще започне в 22.30 часа.

► Топ 5 на журналистите
Тази година и журналистите в Бургас ще имат шанса да участват в подредбата на песните-участнички в “Бургас и морето”. От 15-те композиции, допуснати на финала, всеки журналист, който желае, може да посочи своите предпочитани 5 песни в електронно съобщение до пресцентъра на Общината, на адрес media@burgas.bg. Резултатите от това гласуване няма да имат влияние върху крайното класиране, но ще покажат музикалните предпочитания на гилдията. Община Бургас ще осигури специална статуетка, която ще бъде официално връчена на фаворита на журналистите по време на втората фестивална вечер.

► Класацията
Подредбата на 15-те песни ще стане, както и миналата година, чрез сборуването на вота на журито и публиката. Зрителите на БТВ и гостите в летния театър ще имат шанса да подкрепят любимата си песен с SMS.

► ЕКИП
Тази година конкурсът “Бургас и морето” се организира изцяло от Община Бургас. Телевизионното излъчване е поверено на TV1- с ръководител Румен Ковачев. Сценарист е Ивайло Вълчев - син на поета Ваньо Вълчев.  Режисьор - постановчик е Атанас Генов.
Водещи на церемонията ще са Тони Димитрова и Асен Блатечки.


Победителят във фестивала „Бургас и морето” 2009 ще бъде награден с 20 000 лв. Вторият и третият ще вземат съответно 12 000 и 6000 лв.
Билети за двете фестивални вечери се продават от днес /27 юли/ на касата на ДТ „Адриана Будевска” на цена 16 и 10 лв. Предвидена е възможност при бързото им изчерпването да бъдат пуснати в продажба билети за правостоящи с цена 6 лв.

Вестник Фактор





Ключови думи: Бургас, морето, театър, Община Бургас, Концерт, Васил Найденов, фестивална,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |