В новините
 
30.07.2009 06:07   Новината е видяна 5166 пъти
Жени от София ще бъдат консултирани от специалисти на Медицинския университет в гр. Плевен

Договор за сътрудничество между Втора CAГБАЛ „Шейново” и Медицинския университет в гр. Плевен, бе сключен днес в столичната АГ-болница. Документът бе подписан от д-р Иван Костов, изпълнителен директор на „Шейново” и проф. Григор Горчев, ректор на учебното заведение. На събитието присъстваха още доц. д-р Никола Василев, консултант на болница „Шейново” и национален консултант по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина и д-р Румен Велев, зам.-директор по лечебната дейност на Втора CAГБАЛ „Шейново”.

Предмет на партньорството са развитието и сътрудничеството в областта на медицинската наука  и здравеопазване, като се прилагат съвременните технологии в областта на телемедицината, консултации посредством осъществяване на визуална връзка чрез телекомуникационните центрове по време на диагностициране, операции или обучителни модули, както и обмен на кадри и осъществяване на съвместна изследователска дейност.

Основно предимство на сключения договор е възможността специалистите от болница „Шейново” да се възползват от водещите позиции на Медицинския университет в областта на роботизираната хирургия и лапароскопската ендоскопска хирургия. Придобитият опит ще бъде полезен за столичното лечебно заведение, което има амбициите да се превърне в лидер в прилагането на двата метода. От своя страна, „Шейново” като болницата с един от най-големия брой раждания в страната, ще съдейства на младите акушер-гинеколози от Медицинския университет, да усъвършенстват познанията си. В сътрудничеството е заложено и използването на столичната болница като база за специализации от страна на завършващи университета акушер-гинеколози. Допълнителна част от съвместната работа е и организирането на поредица от курсове за млади специалисти, участие в европейски проекти в областта на клиничната медицина и здравния мениджмънт, обмяна на консултанти между институции.

 „Подобно сътрудничество е важно не само за работата и повишаване на професионализма на двете АГ-болници, но и за развитието на акушеро-гинекологията като цяло. То е осъществено в имено на здравето на българската жена”, заяви при подписването на документа д-р Иван Костов.

„Ние считаме, че съвместната работа между две  от най-големите гинекологични здравни  заведения в страната ще допринесе  за по-добрата диагностика и утвърждаването на нововъведенията в медицината. Партнирайки си, специалистите от двете болници ще постигат много по-високо качество на медицинската помощ, с което ще помогнат на превенцията на заболяванията и лекуването на пациентите си”, допълни проф. Горчев.

Договорът за сътрудничество е част от стремежа на Втора САГБАЛ „Шейново” за многостранно партньорство с изявени медицински заведения в страната и чужбина. Подобни документи за съвместна работа вече са сключени и с Университетска болница CHARITE - гр. Берлин, Германия, Heidelberg frauen klinik - гр. Хайделберг, Германия, Freiburg medical university - гр. Фрайбург, Германия, МБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, НСБАЛ „Света Екатерина”, ВМА - София.    





Ключови думи: Договор за сътрудничество между Втора CAГБАЛ „Шейново” и Медицинския университет в гр. Плевен, бе сключен днес в столичната АГ-болница. Документът бе подписан от д-р Иван Костов, изпълнителен директор на „Шейново” и проф. Григор Горчев, ректор на учебното заведение. На събитието присъстваха още доц. д-р Никола Василев, консултант на болница „Шейново” и национален консултант по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина и д-р Румен Велев, зам.-директор по лечебната дейност на Втора CAГБАЛ „Шейново”. Предмет на партньорството са развитието и сътрудничеството в областта на медицинската наука и здравеопазване, като се прилагат съвременните технологии в областта на телемедицината, консултации посредством осъществяване на визуална връзка чрез телекомуникационните центрове по време на диагностициране, операции или обучителни модули, както и обмен на кадри и осъществяване на съвместна изследователска дейност. Основно предимство на сключения договор е възможността специалистите от болница „Шейново” да се възползват от водещите позиции на Медицинския университет в областта на роботизираната хирургия и лапароскопската ендоскопска хирургия. Придобитият опит ще бъде полезен за столичното лечебно заведение, което има амбициите да се превърне в лидер в прилагането на двата метода. От своя страна, „Шейново” като болницата с един от най-големия брой раждания в страната, ще съдейства на младите акушер-гинеколози от Медицинския университет, да усъвършенстват познанията си. В сътрудничеството е заложено и използването на столичната болница като база за специализации от страна на завършващи университета акушер-гинеколози. Допълнителна част от съвместната работа е и организирането на поредица от курсове за млади специалисти, участие в европейски проекти в областта на клиничната медицина и здравния мениджмънт, обмяна на консултанти между институции. „Подобно сътрудничество е важно не само за работата и повишаване на професионализма на двете АГ-болници, но и за развитието на акушеро-гинекологията като цяло. То е осъществено в имено на здравето на българската жена”, заяви при подписването на документа д-р Иван Костов. „Ние считаме, че съвместната работа между две от най-големите гинекологични здравни заведения в страната ще допринесе за по-добрата диагностика и утвърждаването на нововъведенията в медицината. Партнирайки си, специалистите от двете болници ще постигат много по-високо качество на медицинската помощ, с което ще помогнат на превенцията на заболяванията и лекуването на пациентите си”, допълни проф. Горчев. Договорът за сътрудничество е част от стремежа на Втора САГБАЛ „Шейново” за многостранно партньорство с изявени медицински заведения в страната и чужбина. Подобни документи за съвместна работа вече са сключени и с Университетска болница CHARITE - гр. Берлин, Германия, Heidelberg frauen klinik - гр. Хайделберг, Германия, Freiburg medical university - гр. Фрайбург, Германия, МБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, НСБАЛ „Света Екатерина”, ВМА - София.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |