В новините
 
04.08.2009 06:30   Новината е видяна 5848 пъти
Бургаски хотели и квартири скриха 2800 нощувки

2800 нощувки са били укрити и нерегистрирани от малки хотели и квартири на територията на община Бургас. Нарушенията бяха установени от служители на общинска дирекция „Икономика и стопански дейности” по време на поредица от проверки. Те са 130 на брой, извършени в категоризирани туристически обекти от месец май досега. От тях 80 са констатациите в средства за подслон и места за настаняване, 50 – в заведения за хранене и развлечения.
Община Бургас принудително събра дължимата туристическа такса за укритите нощувки.
Основна цел на проверките е проследяване регистрацията на нощувките в Бургас със съответното начисляване и изплащане на туристическа такса, както и категоризация на заведенията.
Съгласно Закона за туризма категоризираните хотели и квартири следва да внасят ежемесечно начислената туристическа такса в общината. В момента хотелите /те включват туристическата такса в своите цени за нощувка/, почивните станции, мотелите, вилите и туристическите селища, следва да заплащат по 1 лв. такса на нощувка, а пансионите, самостоятелните стаи, хижите и къмпингите - по 0,80 лв.
За 2008 г. в Бургас са събрани 318 000 лв. от туристическа такса и категоризация, а в бюджета за 2009 г. са заложени  328 000 лв. Акумулираните суми се изразходват единствено за целите на туризма – за изработване на информационни материали, указателни и информационни табели, за туристически услуги.
Проверките на Община Бургас продължават. Те ще се извършват и през нощта.




Ключови думи: хотели, квартири, туристически, Бургас, туристическа такса, туризъм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |