В новините
 
06.08.2009 19:56   Новината е видяна 4250 пъти
„Кино под звездите” представя „Гуча” – една балканска любовна история

Поредният филм от афиша на кино под звездите в Бургас тази седмица е „Любовен празник – Гуча”. Любовната балканска комедия ще бъде излъчена този петък /7 август/ от 21.00 часа на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина.

Инициативата  „Кино под звездите” – подарък  за жителите и гостите на морския  град, се провежда при вход свободен и е организиран от Община Бургас.

„Гуча”  е част от новата филмова програма на колела – „София филм фест на път” с продуцент Стефан Китанов.

Лентата е копродукция на Германия, Австрия, Сърбия и България с режисьор Душан Милич и е носител на Наградата на публиката на Международния фестивал „София филм фест 2007”, Панорама на „Берлинале 2007”, Награда за филмова музика на Международния филмов и телевизионен фестивал „Златна ракла 2007” и Номинация за композитор на „Европейските филмови награди 2007”.

Действието на филма се развива в сръбското село Гуча, в което се провежда традиционния фестивал за духова музика. Сюжетът представлява една съвременна и комична интерпретация на класическия роман „Ромео и Жулиета”, но в балкански вариант.

И тук героите се казват Ромео и Жулиета и също така се оказват страстно влюбени. Ромео е виртуозен тромпетист и доведен син на шефа на цигански оркестър, а Жулиета е дъщеря на Сачмо – лидер на съперническия бенд от бели музиканти. Сачмо е склонен да превъзмогне предразсъдъците си и да даде дъщеря си на Ромео само, ако последния докаже на фестивала, че е по-добър музикант от него.

Мисията на Ромео – да докаже на бащата на Жулиета, че е подходящ за нея , се оказва трудна, но и комична. Това заедно с великолепната актьорска игра, заплетените ситуации и страхотна балканска музика показва, че филмът не е за пропускане. 





Ключови думи: филм, балканска, филмова, София, фестивал, музика, Ромео, Жулиета, Гуча,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |