В новините
 
07.08.2009 07:50   Новината е видяна 9678 пъти
В Бургас започва обсъждане на проекта за модернизация на градския транспорт

От началото на тази година Бургас приоритетно получава техническа помощ по програма JASPERS –  съвместна финансова инициатива на Европейската инвестиционна банка, Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие. Инициативата има за цел да подпомага държавите – членки на ЕС и държавите в процес на присъединяване към Европейския съюз, при подготовката на големи инфраструктурни проекти, които да бъдат финансирани със средства на Структурните и Кохезионния фондове.
Единствен сред шестте големи града в България, Бургас е бенефициент на техническа помощ за разработване на интегриран проект за градски транспорт. Екип от консултанти на Ove Arup & Partners Ltd. и ROM Transportation Engineering Ltd извършват проучвания, анализи и подготвят формуляр на проектно предложение за модернизиране на транспортната система в града. Проектът ще бъде съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 - 2013”.
През месец юни приключи първата фаза от работата на консултантския екип. Бяха разработени няколко варианта на транспортен модел на града. Предлаганите варианти и резултатите от проучванията и анализите на консултантите са преведени на български език и публикувани. Община Бургас предоставя възможност на своите граждани и всички заинтересовани страни за коментари и въпроси по проекта.






Ключови думи: Бургас, техническа помощ, Ove Arup, ROM Transportation Engineering, Регионално развитие, транспорт, транспортни, транспортна, градски транспорт, трафик, транспортен модел,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |