В новините
 
11.08.2009 11:13   Новината е видяна 5361 пъти
ЙОРДАНКА ХРИСТОВА С ЮБИЛЕЙ НА ТУРНЕТО НА АКАДЕМИЦИТЕ

      Гранддамата на българската естрада Йорданка Христова ще празнува юбилей на 4 свои песни това лято на турнето на четиримата академици на българската забавна музика – Тончо Русев, Митко Щерев, Стефан Димитров и Стефан Диомов. Следващите два концерта са във Варна – на 15 август и в Бургас – на 17 август. Освен че ще изпее песните, които закръглят годишнини от създаването си, любимката на публиката ще бъде и водеща на рециталите. „Тежък характер” на Стефан Димитров и Миряна Башева, и „Предесен” на Тончо Русев и Владимир Голев навършват 30 години от създаването си, колкото и баладата на Митко Щерев и Калин Донков „Нека честно откажем”, с която виталната дама печели Голямата награда на Международния фестивал „Златният микрофон” в Турция през 1979 г. Песента на четвъртия академик – Стефан Диомов по текст на Надежда Караджова – „Влюбена в живота” пък празнува 20 години, тя е включена в последната голяма плоча на певицата от 1989 г.

      Освен Йорданка Христова, в концертите участват и  още куп други любими изпълнители на почитателите на хубавата българска музика – Богдана Карадочева, Васил Найденов, Ваня Костова, дует „Ритон”, Тони Димитрова, Илия Ангелов, вокална група „5-те сезона”. Симфоничен оркестър пък ще представи най-хубавото от филмовата музика на Митко Щерев, но това ще се случи само на варненския концерт, тъй като избраният за филмов композитор №1 на миналото столетие отказа да участва в рецитала в Бургас заради скандал с колегата си Стефан Диомов. Двамата се изпокараха покрай фестивала „Бургас и морето”. Авторът на „Адаптация” и „Осъдени души” обвини бащата на „Тоника”, че още „коли и беси” на музикалния форум и заради това ще пропусне шоуто в неговия град. 

      Йорданка  Христова е подготвила няколко тоалета  за двата концерта, но все още  не е решила с кой къде ще се появи. „Едно е сигурно, че ще изляза и  с бомбе. Имам няколко, които са ми много любими – в бяло, черно и червено, та със сигурност ще ги комбинирам със сценичната дреха”, сподели примата. По-голямата част от времето си това лято тя прекарва във вилата си в Царево. Тази година обаче за първи път децата й са отказали да летуват и тя приема на гости свои приятели, които не могат да отделят средства да отидат на море иначе. По този повод колегата й и един от най-близките й в гилдията Димитър Йосифов се шегува, че може да нарече къщата й „Социален дом Йорданка Христова”, тъй като певицата предлага всички удобства на гостите си. Тя също отсяда при свои близки в другите курорти по морето, особено когато има и музикален ангажимент на конкретното място.




Ключови думи: Гранддамата на българската естрада Йорданка Христова ще празнува юбилей на 4 свои песни това лято на турнето на четиримата академици на българската забавна музика – Тончо Русев, Митко Щерев, Стефан Димитров и Стефан Диомов. Следващите два концерта са във Варна – на 15 август и в Бургас – на 17 август. Освен че ще изпее песните, които закръглят годишнини от създаването си, любимката на публиката ще бъде и водеща на рециталите. „Тежък характер” на Стефан Димитров и Миряна Башева, и „Предесен” на Тончо Русев и Владимир Голев навършват 30 години от създаването си, колкото и баладата на Митко Щерев и Калин Донков „Нека честно откажем”, с която виталната дама печели Голямата награда на Международния фестивал „Златният микрофон” в Турция през 1979 г. Песента на четвъртия академик – Стефан Диомов по текст на Надежда Караджова – „Влюбена в живота” пък празнува 20 години, тя е включена в последната голяма плоча на певицата от 1989 г. Освен Йорданка Христова, в концертите участват и още куп други любими изпълнители на почитателите на хубавата българска музика – Богдана Карадочева, Васил Найденов, Ваня Костова, дует „Ритон”, Тони Димитрова, Илия Ангелов, вокална група „5-те сезона”. Симфоничен оркестър пък ще представи най-хубавото от филмовата музика на Митко Щерев, но това ще се случи само на варненския концерт, тъй като избраният за филмов композитор №1 на миналото столетие отказа да участва в рецитала в Бургас заради скандал с колегата си Стефан Диомов. Двамата се изпокараха покрай фестивала „Бургас и морето”. Авторът на „Адаптация” и „Осъдени души” обвини бащата на „Тоника”, че още „коли и беси” на музикалния форум и заради това ще пропусне шоуто в неговия град. Йорданка Христова е подготвила няколко тоалета за двата концерта, но все още не е решила с кой къде ще се появи. „Едно е сигурно, че ще изляза и с бомбе. Имам няколко, които са ми много любими – в бяло, черно и червено, та със сигурност ще ги комбинирам със сценичната дреха”, сподели примата. По-голямата част от времето си това лято тя прекарва във вилата си в Царево. Тази година обаче за първи път децата й са отказали да летуват и тя приема на гости свои приятели, които не могат да отделят средства да отидат на море иначе. По този повод колегата й и един от най-близките й в гилдията Димитър Йосифов се шегува, че може да нарече къщата й „Социален дом Йорданка Христова”, тъй като певицата предлага всички удобства на гостите си. Тя също отсяда при свои близки в другите курорти по морето, особено когато има и музикален ангажимент на конкретното място.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |