В новините
 
24.08.2009 10:09   Новината е видяна 4240 пъти
Почина Александър Божков
Александър Божков почина в 13.00 часа от онкологично заболяване. Това каза за ген. Стоян Тонев – директор на Военномедицинска академия пред "Фокус". "Преди две-три години Александър Божков беше опериран, преди около месец отново беше опериран, но за съжаление реалността е такава”, заяви Ген. Тонев.
Александър Димов Божков е роден е на 9 август 1951 г. в София. Завършва американски колеж в Багдад. През 1974 г. завършва Висшия машинно-електротехнически институт в София, специалност машинно инженерство.
Божков беше вицепремиер и министър на промишлеността в служебния кабинет на Стефан Софиянски. На този пост бе и в правителството на Иван Костов до 1999 г., когато бе назначен за главен преговарящ с Европейския съюз.  След като подаде оставка от този пост през 2000 г. по искане на премиера Костов, бе съпредседател на Центъра за икономическо развитие www.ced.bg. Божков беше и член на настоятелството на Нов български университет, където водеше курс по „Изкуство на преговорите". Женен е, има дъщеря.
От Центъра за икономическо развитие (ЦИР)изказаха съболезнования във връзка смъртта на Александър Божков. В писмо, изпратено до медиите те припомнят за дейността на Александър Божков като основател на Центъра за икономическо развитие: "Много ми се иска да живея в развита европейска държава и по възможност тази държава да се нарича България. Много ми се иска новородената ми внучка да расте в развита европейска държава и по възможност тази държава да се нарича България". Това беше смисълът на годините усилия и борба на един човек, станал символ на прехода на българската икономика – Александър Божков, отбелязват от ЦИР.

http://dnes.dir.bg/2009/08/23/news4963660.html





Ключови думи: Александър Божков,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |