В новините
 
24.08.2009 10:19   Новината е видяна 4547 пъти
КИТЕН – ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДОКОСНАТ ОТ “ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ”
Китен се присъедини към красивите кътчета по южното ни Черноморие, където в момента  се провежда четвъртото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата “Жреци на музите”. В прохладната  вечер на 23 август, там се проведе третият микс-концерт в рамките на младежкия форум. Жители и туристи имаха удоволствието да видят и чуят млади самодейни състави и творчески формации от цяла България, а самият концерт впечатли с богато жанрово разнообразие – на сцената се вихриха певци, танцьори и актьори, които не оставиха публиката да скучае за миг. Концертът стартира с изпълнение на фолклорен ансамбъл “Ромбана” – Ямбол, които си заслужиха бурните овации. Последваха ги момчетата от “Етна” – Горна Оряховица, които отведоха зрителите в съвсем различна плоскост – в света на дръзките брейк изпълнения и рисковани, но зрелищни танци. Изненадата на този микс-концерт беше уникалното съчетание между няколко жанра, което се роди първо като идея между самите участници. Така, на сцената пяха и свириха едновременно гъдуларите от Враца, рапърите от “Ню войс” – Враца и певиците от фолклорен състав “Северняче” – Лом. Целият творчески експеримент беше подгряван от Самуил от Стара загора, който се занимава с малко познатия и изключително труден бийт-бокс. За пореден път участниците във фестивала успяха да докажат, че когато на морския бряг, в разгара на лятото, се съберат дръзновени млади таланти, това съчетание ражда много успешни творчески фантазии, много емоции и онова, от което всички се нуждаем – чисто, некомерсиално младежко изкуство.

На сцената  на южния плаж в Китен стана  горещо в реалния смисъл на думата, когато децата от театрална група “ТЕМП” – Враца, нажежиха атмосферата с изпълнения с огнен пой. Огненото шоу, което може да се види всяка вечер на различните сцени по морето, беше не просто рискована гимнастика, а драматургично и творческо подплатено с идеите на това сложно изкуство – да накара хората да мечтаят, да не се боят от стихията на огъня, да се стремят към светлината и пламъка.

Концертът продължи с театрални скечове от група  “Емоция” – Пазарджик и забавни  игри с публиката от младите актьори  от Арт студио “Камбана” – София.

Така и Китен се присъедини към магията, която в момента владее Черноморието – фестивалното изкуство на младите жреци на музите. Следващите микс – концерти ще бъдат на сцените в Лозенец, Приморско, Синеморец, Варвара, а на созополския бряг всяка вечер млади актьори от България и чужбина събират ценителите на театъра под открито небе.




Ключови думи: Китен, микс-концерт, Жреци на музите,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |