В новините
 
24.08.2009 10:25   Новината е видяна 5187 пъти
Международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите”

Бляскаво и тържествено  откриха  на 22 август „Жреци на музите”  своя четвърти фестивал в Царево.  Млади таланти от цялата страна и от чужбина, запалиха огъня на фестивалното изкуство и невероятната лятна фиеста , наречена Международен младежки фестивал на изкуството „Жреци на музите”.

След пъстрото карнавално шествие по улиците на Царево, този  тържествен концерт под открито  небе започна и завърши с кръшни български хора, пред многолюдна публика, събрана на централния площад в красивото морско градче.  Ямболските момичета от фолклорен ансамбъл „Ромбана”, севернячетата от Лом, гъдуларите от Враца, заедно пресъздадоха магията на хубавата българска песен.

Истински фурор  предизивка петминутния бийт-бокс на Самуил от Стара Загора, който накара публиката да се присъедини в ритмичния водовъртеж на хип-хопа на „Ню войс” от Враца, които пяха свои авторски песни и кавъри на известни рап-парчета.
 

Специална изненада за жителите и гостите на фестивала, бяха чаровните гостенки от гр. Ватутинки, Русия, обединени в Театър „Хармония”.  Малките танцьорки от Русия имат забележителни участия в много международни  фестивали в цял свят, а сега , в рамките на ММФИ „Жреци на музите”, ще се изявят на всички сцени по Южното Черноморие.

 Балерините от сдружение „Немезида” – Пловдив и модерен балет „Етна” от Горна Оряховица увлякоха  зрителите в очарованието на танца , а театралите от „Емоция” – Пазарджик, Арт студио „Камбана” и „Мускетарите” от Перник участваха в забавни игри с публиката.

Така, с много песни, смях и емоции, с много хъс и  талант, започна това четвърто  издание  на арт-форума, който ще продължи до края на август и ще „окупира” Южното черноморие.

Организатори на фестивала са Община Царево и Сдружение  “Темп арт”, медийни партньори  – Българско национално радио  и вестник “Аз Буки”.
 

Традиционно арт-форумът  събира деца и младежи от цяла България и чужбина, които се изявяват в  областта на киното, театъра, музиката, балета, мюзикъла, народните танци, изобразителното изкуство,  фотографията и боди-арт. Младежите  ще демонстрират таланта си  в много концерти, спектакли, пърформанси, презентации  и хепънинги, шоу програми, фото и  арт изложби, както и модни  дефилета.
 
 

Тази година ММФИ води  в община Царево около 500 млади  таланти от 20 български града, обединени  в 40 творчески формации и състави.  Специални гости са участниците  от Русия и Словакия.

Една от изненадите на фестивала е големият рок концерт  в Царево на 27 август, който ще задоволи и най-капризния почитател на този тип музика, изпълнена от млади  български музиканти от Пловдив, Враца и Царево.




Ключови думи: август, Жреци, фестивал, Царево, таланти, чужбина, концерт, ММФИ,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |