В новините
 
26.08.2009 19:38   Новината е видяна 4255 пъти
На кампуса „Гнездо на акули” се работи без почивен ден

Първата копка на спортната база, която  се намира в близост до летището в Сарафово и заема площ от 32 дка, беше направена на 14 юли. След малко повече от месец  вече са оформени площите на трите терена, а за два от тях са готови и 8-те подпорни стени. Поставен е кофражът и на останалите 4 стени, информира членът на ръководството на „Черноморец” Добромир Горбанов, който отговаря пряко за изпълнението на проекта План - програмата предвижда терените да бъдат засети в средата на септември, за да може от март догодина да се използват за тренировки. 

От  футболния клуб се отказаха от предварителната  идея едното от игрищата да бъде с изкуствено покритие. И трите ще бъдат естествени. Промяната беше направена в името на здравето на футболистите, които ще тренират в „гнездото на акулите”. Друга интересна подробност е, че след като се направи дренажът, отгоре ще се насипе пясък. Моделът е взаимстван от Кипър. Проучено е, че пясъчната основа е най-подходяща за нашия климат.

На 26 август /сряда/ на кампуса започна  сондажна дейност с цел добиване на промишлена вода. С нея ще се поливат игрищата. По изискванията на ФИФА и УЕФА това не може да става с питейна вода.

Редом с терените багери са започнали и  подготвителна работа за основите на сградата в новата база. До март догодина първият и вторият от трите  етажа трябва да са готови в такъв вид, че да се ползват за тренировъчния процес. Сградата ще заема 5 000 кв. м разгърната площ.

Амбициите на футболния клуб са общата площ на кампуса да нарасне от 32 на 50 дка. Преговаря се за закупуване на още  няколко съседни парцела земя. Ако това стане, на „Гнездо на акули” ще бъдат изградени още 3 игрища. На едно от тях ще бъде преместена изкуствената трева от централния терен на стадион „Лазур”, където покритието ще стане естествено.

„Гнездо на акули” е част от мащабния футболен бизнес-модел, с който се е заело триото Митко Събев - Фреди Бобич - Красимир Балъков. Босът на „Петрол Холдинг” и президент на „Черноморец” Събев е видял модела на кампуса от визитите си в редица страни от Западна Европа, уредени със съдействието и в присъствието на изпълнителния директор Фреди Бобич и мениджъра Красимир Балъков.




Ключови думи: кампус, Черноморец, терени, клуб, Събев, Фреди Бобич, Красимир Балъков,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |