В новините
 
27.08.2009 10:41   Новината е видяна 6156 пъти
Водеща фирма с успешен антикризисен метод в строителния бранш

В условия на тежка криза в строителния  бранш „Гранити” ООД създаде  и реализира успешно свой антикризисен метод. Компанията разработва от няколко месеца специфичен „ноу-хау”, за да се справи с голямата стагнация на пазара за строителни материали и продукти. От ръководството споделиха, че са решили да подходят нетрадиционно и вместо да свият дейността си и така да спестят разходи, заради намаленото потребление, са увеличили драстично номенклатурата от продукти. „По този начин анализирахме, че ще компенсираме срива на търсенето. Като увеличаваме номенклатурата, единствено можем да привлечем допълнително клиенти и да възстановим поне частично предишните си обороти.”, поясни управителят на клона в гр. Бургас инж. Петко Скарлев. 


     Дружеството залага на екстензивното и интензивно развитие и това се оказва правилен подход точно в условията на застой. Екстензивно – откриват се нови магазини и складови бази и интензивно – увеличиха с 30 % продуктовата си гама за последните две години. Така след първоначалния спад, „Гранити” успя да задържи своето водещо място в бранша. 


     Фирмата е най-голямата в  търговията на едро със строителни материали  и продукти в страната и като лидер в бизнеса започва да налага нови и дори „хитови” асортименти на пазара. Например един от новите артикули, появили се буквално преди дни, са специално конструирани бетонови елементи, предназначени предимно за настилка около търговски обекти. Красиви бордюри и градинско обзавеждане, като пейки, улични лампи и фенери, кашпи доставят изискана визия на градската среда. През последните седмици маркетинговите специалисти са започнали да разработват и предлагат на клиентите различни лепила. Експертите обръщат специално внимание на строителната химия, а на по-претенциозните клиенти, пожелали луксозен интериор се предлагат супер-качествени и бутикови, съвсем нови за България, облицовъчни плочи от чиста керамика, внос от Италия. 


     С увеличаването на номенклатурата от продукти предлаганият от търговското дружество лист надмина 10 000 артикула. И това лято обзавеждането за баня продължи да оглавява търсенето. Сега, в момент на криза тези продажби вървят стабилно, а фирмата е в състояние на обезпечи интереса на клиентите си. 


     Благодарение  на успешно провежданата антикризисна програма „Гранити” активно се  включва и в много различни инфраструктурни проекти и уверено поема ангажименти, които са с обществена значимост. Освен това е особено важно, че добрата търговска стратегия дава възможност да се поддържат атрактивни цени, без конкуренция в тази сфера. Новите материали и продукти могат да бъдат видени в новоизградените детски площадки и при мащабни ремонти на детски и учебни заведения. Водещите търговски вериги у нас, логично, също са клиенти на „Гранити”.


     Дружеството скоро разкри база във Варна, която да покрива Североизточна България. Там се предлага цялата налична гама стоки, необходими за строителство, произведени от водещи марки, сред които Leitl, Wienerberger, Knauf, Ytong, Onduline, Bramac, American Standart и др. На строителите „Гранити” предлага абсолютно всичко – от фундамента до покрива на сградата. 


     Успоредно е започнало изграждането на изцяло нов склад, който ще бъде ситуиран на мястото на изгорелия преди две години обект в Бургас. Огромният пожар, който се разрази в една от складовите бази на фирмата в южната зона, нанесе тежки загуби, но „Гранити” успя бързо, като „Феникс от пепелта”, да се възстанови след огнената стихия. Тогава ръководството подари съвсем нова и модерна, специализирана противопожарна кола „Мерцедес” на гр. Бургас. С този си жест те благодариха на огнеборците, които доказаха своя професионализъм и саможертва при потушаване на огромната огнена стихия в складовата база, която заплашваше да се разпространи в голям периметър и да стане неовладяема. Новият склад на „Гранити” ООД в Бургас ще бъде на едно ниво, като се предвижда размерите му да достигнат 1000 кв м. търговска площ.


     В момента търговските  бази на „Гранити”  са 7 в страната, предимно в големите градове. В тях работят над 130 души. Чрез различните точки на продажба фирмата успява да обхване по-голям дял на пазара, да достигне и до дребния потребител. Кризата ще помогне да се заздрави вътрешната организация, надява се мениджърският й екип. Той иска да съхрани постигнатото и в днешните условия на световен икономически спад, да се развие екипността и професионализма на кадрите. Стъпването на нови територии, прави дружеството като цяло по-гъвкаво и находчиво, а разширяването на продуктовата гама им помага да обогатят познанията си за новите технологии и материали на строителния пазар. „Човек се познава най-добре в трудни моменти, сега всеки може да докаже своите възможности и лоялност!”, твърдят мениджърите. 


     Подобен опит наистина е уникален, защото кризата удари най-вече строителството, а „Гранити” ООД намери вариант да я преодолее.

 

Ключови думи: Гранити, строителни материали, продукти, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |