В новините
 
30.08.2009 08:55   Новината е видяна 4594 пъти
Разкрити престъпления, Бургас
На 29.08.т.г. около 03.00ч. при обход на землището на с. Братово в района до бензиностанция «ЛУКОЙЛ», служители от Второ Районно управление на МВР - Бургас са спрели за проверка л.а. «Опел Кадет», с бургаска регистрация, управляван от 54 годишния А.В. С автомобила са се придвижвали още : 25 год. С.В. и 31 год. Н.М. - при извършената проверка, на задната седалка на автомобила са открити две лопати, а в багажника - крива лопата, кирка, ножовка за метал, два листа за ножовка и три рула с навит меден проводник. Тримата мъже са заявили, че са изкопали и нарязали кабела в района на военно летище край с. Равнец. Констатирано е, че общата дължина на 28 жилния кабел / по 1,5 кв.м. едното жило/ е 40 м. Общата стойност на откраднатия кабел е около 800 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.

      На 29.08.т.г. около 00.45 ч. пред хотел «Планета» в Слънчев бряг, при направена рутинна проверка от служители на Районно управление на МВР - Несебър, е спрян л.а. «Опел Зефира», с бургаска регистрация, упражняващ таксиметрова дейност, управляван от 40 годишния М.П. от Несебър. В автомобила са открити 23 саморъчно свити цигари / реагирали при направения полеви тест на канабис/ и найлоново пликче с кокаин. В автомобила е открито монтирано и електронно устройство тип «помпа» за завишаване показанията на касовия апарат. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 29.08.т.г. служители на Районно управление на МВР - Несебър по сигнал са отишли в хотел «Балатон» в Слънчев бряг, където охраната на хотела е задържала двама шведски туристи за хулигански действия - установено е, че 26 годишните А.Г. и Т.Р. са се катерили по терасите на хотела, като единият заплашвал със спрей охраната на хотела. При проверка в хотелската стая, ползвана от двамата шведи, в пепелник в стаята е открита суха зелена тревна маса / реагирала при извършения полеви тест на марихуана/, както и множество използвани спринцовки с кръв по тях. В стаята са установени и иззети множество ножове, няколко палки, боксове, лютиви и нервно-паралитични спрейове, както и цифров фотоапарат. Двамата туристи са задържани за срок от 24 ч. в Районно управление на МВР - Несебър, като се изяснява съпричастността им към извършена от хотела кражба. 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      На 28.08.т.г., чрез счупване на секретен патрон на входната врата е проникнато в частен апартамент в хотелски комплекс в Слънчев бряг, обитаван от 36 годишен полски турист, откъдето е извършена кражба на сумата от 2 500 полски злоти и 800 евро. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 30.08.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в хотелска стая в Слънчев бряг, обитавана от 45 годишен мъж от Стара Загора, като от метална касета за съхранение на бижута, е извършена кражба на седем часовници - марки «Корум», «Хуболт», «Граам» и «Бриге», както и на сумата от 1 500 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 28.08.т.г. през незатворена балконска врата е проникнато в частен дом, намеращ се в с. Равда, откъдето е извършена кражба на сумата от около 1 600 лв., собственост на 43 годишна жена от същото село. Парите са съхранявани в дървена кутийка в гардероб. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -  Несебър.

      На 29.08.т.г., чрез взломяване на входната метална врата е проникнато в частен апартамент, намиращ се на ул. «Струма» в к-с «Братя Миладинови», обитаван от 45 годишна жена, откъдето е извършена кражба на : три лаптопа, два дамски часовника «Армани» и «Кавали», мъжко яке «Трусарди», шест дамски чанти - «Версачи», «Роберто Кавали», «Gass» и «Фере», пътна чанта - «Дюпон»  и два чифта мъжки обувки - «Хуго Бос» и «Версачи» / всичко на обща стойност около 18 250 лв./. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.




Ключови думи: служители, Второ Районно управление, проверка, Слънчев бряг, Несебър, охрана,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |