В новините
 
02.09.2009 11:56   Новината е видяна 5851 пъти
Танцьори от 24 държави на XXIV Международен турнир по спортни танци в Бургас

Танцови двойки от 24 държави ще вземат участие  в XXIV – то издание на международния турнир по спортни танци „Купа Бургас 2009”, стана ясно на провела се пресконференция в Община Бургас. На срещата присъстваха зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, зам.-кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян и председателят на клуб по спортни танци „Бургас `75” Андрей Тодоров.

     Престижният турнир ще се проведе на 5 и 6 септември /събота и неделя/ в спортна зала „Младост” от 13.00 ч. /предварителни кръгове/ и 19.30 ч. /официално откриване, полуфинал и финал/ и се организира от Община Бургас, Българска федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Бургас `75”.

     Международният  турнир по спортни танци в Бургас е едно престижно събитие, което съчетава изкуството на танца и спортното майсторство, бяха единодушни зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Лорис Мануелян.

     Председателят на клуб „Бургас `75” Андрей Тодоров благодари за подкрепата на Община Бургас и заяви, че в тазгодишното издание на най-старото и мащабно състезание по спортни танци в България ще вземат участие 250 танцови двойки от 24 държави – Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Испания, Ирландия, Канада, Корея, Литва, Латвия, Естония, Молдова, Португалия, Словения, Русия, Украйна, Румъния, Словакия, Унгария, Сърбия, Босна и Херциговина, Турция и България.

     Бургаските любители на танцовото изкуство ще наблюдават тази година 2 от топ двойките в спортните танци. Това са вицесветовните шампиони по латиноамерикански танци Андрей Зайцев и Анна Кузлинская от Русия и световните финалисти по стандартни танци Сара Ди Вайра и Валерио Колантони от Италия. Всички останали двойки, които ще вземат участие в бургаския престижен турнир са в първата десятка на света.

     Танцовите двойки ще се съревновават в 2 дисциплини – латиноамерикански /в събота/ и стандартни танци /неделя/ в шест категории – I група деца /до 9 г./, II група деца /до 11 г./, юноши младша възраст /11-13 г./, юноши старша възраст /13-15 г./, младежи /18 г./ и аматьори /над 19 г./. Те ще бъдат оценявани от специално подбрани и одобрени от Международната федерация съдии от 12 държави.

     Билети  за турнира ще се продават на ул. „Александровска” и на касата на спортна зала „Младост” на цена от 5 лв. за възрастни и при вход свободен за деца до 12 год.

     Танцовото първенство за Купа Бургас е с най-висок ранг в страната и е част от веригата световни турнири на Международната федерация по спортни танци. 

 





Ключови думи: двойки, турнир, спортни танци, Бургас, спортна зала, танци, латиноамерикански, стандартни танци,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |