В новините
 
03.09.2009 08:47   Новината е видяна 4926 пъти
Убийството на 26 годишния старозагорец бе разкрито

 За рекордните шест часа убийството на 26 годишния старозагорец, осъществено в ранните часове на днешния ден в гориста местност край Китен бе разкрито, обяви на нарочна пресконференция Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев.

     Причина за извършеното убийство е опитът на старозагорецът да пласира наркотици в Китен и Приморско за собствена сметка - дейност, позната като “шанаджийство”. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на четиримата мъже, предизвикали спречкването с 26 годишния старозагорец и 19 годишния му приятел от Китен. И четиримата са задържани, като е констатирано че двама от тях са от Бургас, а двама от Приморско. Задържаните са криминално проявени, като един от тях е осъждан за убийство, а другите са извършители на кражби и грабежи.

     Първоначалните сведения, дадени от 19 годишния младеж от Китен, за това че инцидента е възникнал че в района на заведение в Китен, се оказват неточни и благодарение предприетите полицейски действия е констатирано, че четирима задържани са пресрещнали пострадалите и против волята им са ги заставили да се качат в ползвания от тях лек автомобил «Опел». Ескортирайки ги с други два автомобила, «Опелът» е принуден да спре в гориста местност край Китен, където след спречкване, четиримата са нанесли побой и са проболи с остър предмет 26 годишния старозагорец в областта на подбедрицата. След действията си нападателите се оттеглили с двата си леки автомобила, изоставяйки двамата пострадали на мястото на инцидента.

     Виждайки нараняването на 26 годишния старозагорец, приятелят му го откарал до болницата в Приморско, където въпреки намесата на медиците, младежът починал.

           Своевременно във връзка с извършеното убийство е сформирана следствено - оперативна група, ръководена от Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев, която за рекордните шест часа установява самоличността на участвалите в инцидента, осъществява оглед на местопроизшествието, издирва свидетели и провежда разпитите им, извършва обиски, претърсвания и изземвания от домовете на задържаните. В резултат на извършения повторен оглед в светлата част на денонощието на местопроизшествието са намерени и иззети наркотични вещества / канабис и хероин/, а от домовете на задържаните : мобилните телефони на двамата пострадали, два газови пистолета и бойни патрони. Назначени са експетизи, които да установят има ли преработка на газовите оръжия за стрелба с бойни патрони.

     Оръжието, с което е извършено убийство все още не е открито, уточни на пресконференцията днес Комисар Васил Едрев, като допълни че процесуално - следствените действия по установяване на съпричастността на всеки един от задържаните към извършеното криминалното деяние продължават. 





Ключови думи: Областна дирекция, Бургас, Комисар, убийство, Китен, бойни патрони,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |