В новините
 
06.09.2009 17:27   Новината е видяна 8164 пъти
Нов Директор на Областна дирекция на МВР Бургас

 Със Заповед на Министъра на вътрешните работи - Цветан Цветанов досегашния Директор на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев е освободен от заеманата длъжност. За изпълняващ длъжността Директор е назначен главен инспектор - Милен Димитров, досегашен Началник на сектор «Криминална полиция» - ОДМВР - Бургас.

      Главен инспектор Милен Димитров е на 37 години. Постъпил в системата на МВР от 1998 година, като преди това е завършил факултет «Национална полиция» във ВИПОНД - МВР, сегашна Академия на МВР. Бил е оперативен работник в сектор «Борба с организираната престъпност», Началник група в същия сектор и Началник сектор «Криминална полиция». Многократно награждаван за постигнати служебни резултати, Полицай № 1 за 2007 година, главен участник в екипа, неутрализирал групата на Димитър Желязков - Очите. Семеен, с едно дете.

      На брифинг, последвал срещата на Министър Цветанов с ръководния състав на ОДМВР Бургас, изрично бе изказана благодарност към Комисар Васил Едрев и наличния полицейски състав за успешните акции през изминалата седмица. По думите на Цветан Цветанов кадровите промени се налагат заради виждането МВР да бъде по-ефективно в борбата с организираната престъпност и битовите престъпления. Подчертано бе желанието на Ръководството на вътрешното министерство по подадените от гражданите жалби и сигнали да има обратна връзка, като се следи процеса на отработването им и се дава обратна имформация на жалбоподателите.

      «Исках лично да проведа среща с ръководния състав на МВР-Бургас, да им кажа каква е визията и какъв трябва да бъде стилът на работа на МВР, за да успеем да отговорим на очакванията на българското общество» - заяви Министър Цветанов, като продължи : «За в бъдещето в системата на МВР трябва да заложим на хора, които действително са се доказали в реалната борба с тежката, организирана престъпност. Такъв човек е Милен Димитров - благодаря му за всичко, което е правил. Убеден съм, че той ще е заразителен и за останалите си колеги в работата си и във всичко, което очертаваме като приоритети в МВР”. По отношение на вероятните кадрови промени в районните полицейски управления, Министър Цветанов обяви, че това ще е от компетентността на новия директор Милен Димитров, който трябва да представи своята визия за оптимизиране работата в тази посока.

      Според вътрешния министър увеличение на личния състав на бургаската дирекция не се предвижда, тъй като „възможностите на държавата са тези, които в момента имаме възможност да обезпечим, със съответните заплати. Днес целта ми е да оптимизираме работата с наличния човешки ресурс и ще търсим формата и начина да бъдем много по-адекватни на поставените предизвикателства». Министър Цветанов обяви, че при разговори с досегашния директор на МВР - Комисар Васил Едрев е разбрал, че исканите от Едрев кадрови промени не са могли да бъдат осъществени поради липса на политическа воля от ръководството на министерството. „В голямата си част, според него, има длъжности, които трябва да бъдат или трансформирани, за да могат да обезпечат повече полицейското присъствие навън, но не е имало ход на тези негови предложения и те са оставали без последствие. Това, което казах на колегите, е че с промените, които са внесени за изменение Закона за МВР и за ДАНС, със създаването и връщането на ГДБОП, ще направя всичко възможно да утвърдя новите щатове на Областните дирекции на вътрешните работи, които не са утвърдени от 2008 година, когато е влязло в сила изменението на Закона за МВР. Боравим в момента с едно наследство чисто в структурно естество, но не искам да се оплаквам, а да създам необходимата организация това колкото се може по-скоро да стане факт. Тогава може би ще се направи необходимият допълнителен анализ и това ще бъде от компетентността на съответните областни директори, там, където е необходимо да се трансформират бройките от административни в охранителни”, каза Цветанов в отговор на въпрос не смята ли за сметка на администрацията в МВР да се увеличи реално действащият полицейски състав и какво ще предприеме за квалификацията и физическата подготовка на полицаите.

      Относно подготовката на служителите Министър Цветан Цветанов каза, че днес се обърнал към униформения състав, тъй като те са лицето на МВР и те са първият контакт, който гражданите осъществяват със структурите на МВР. „Естествено е, че трябва да бъдат подготвени, прилежни, с външен вид, който съответства на високите изисквания, които са въведени в тази посока”, допълни Цветанов. Според Министъра в ромските квартали и там, където има битова престъпност, ще има повече полицаи и по-сериозно полицейско присъствие. Важно е изграждането на механизъм за взаимодействие с местната власт и малките селски кметове, за да знаят те на кого да се обадят в тежък момент, когато имат необходимост. Желанието на Министъра е да се върне усещането в хората, което го има в цяла Европа, че полицията е в услуга на обществото, а не е репресивен апарат. В тази посока ще се провеждат и обученията от фондация „Ханс Зайдел”, като ще се ползва опита на баварските служби и на службите от другите Европейски държави.

      В заключение Министърът още веднъж подчерта добрата работа на новия директор на МВР - Бургас главен инспектор Милен Димитров, като заяви че е много важно такива служители да бъдат висшия ешалон на МВР - пряко и лично участвали в знакови разработки, които са довели до осъдителни присъди. 
Ключови думи: Министър, Цветан Цветанов, Директор, дирекция, Бургас, Комисар, Васил Едрев, главен инспектор, Милен Димитров, Началник, Криминална полиция, ОДМВР,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |